Aktiviteter i Børnenes Danmarkshistorie

Aktiviteter i Børnenes Danmarkshistorie

Sommeren på Slottet

Oplevelser for store og små på Det Nationalhistoriske Museum i sommerferien

Af
Af Claus Beyer

Sommeren på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot byder på gode oplevelser for både børn og voksne.
I museets smukke rum kan man finde slotsværter klædt i historiske dragter, der svarer på spørgsmål fra nysgerrige gæster. I Børnenes Danmarkshistorie kan børnene selv prøve dragter og rustninger og høre om Christian IV i en særlig børneomvisning. Udover børneomvisning er der dagligt omvisninger i museets samling på både dansk og engelsk.
Når man besøger Det Nationalhistoriske Museum i sommerferien, kan man møde Christian IV, Brygger Jacobsen, Dronning Anna Cathrine eller en af mange andre historiske personer. Museets slotsværter, der besvarer spørgsmål fra nysgerrige gæster, er iført dragter skabt ud fra portrætmalerier fra museets samling.

Omvisninger hver dag

Frem til 7. august kan man tage med på omvisninger på museet og høre om Frederiksborgs dramatiske historie. Omvisningerne starter kl. 13.30 i museets forhal og er gratis for museets gæster. Udover den danske omvisning er der engelske omvisninger hver dag klokken 11.30 og 14.

Børnenes Danmarkshistorie

Hvordan var det at vokse op som konge? Martin Bigums fire store historiemalerier fortæller om Christian IVs fødsel på Frederiksborg, hans barndom og opdragelse til konge. Datidens overtro, skolegang og den unge konges kroning er nogle af de temaer, der fortælles om i museets børneafdeling. Hver dag klokken 11 og 14.30 er der omvisninger.
Der er også mulighed for at børn selv kan prøve renæssancedragter og rustninger; de kan skrive med fjerpen og blæk efter Christian IVs stilebog, farvelægge prinsessekjoler og tegne våbenskjolde.

Audiens hos Christian V

Audiens hos Christian V fortæller om slottets indretning og brug på Christian Vs tid. Udstillingen ligger i tilknytning til den nyrestaurerede Audienssal med tilhørende løngang, der nu fremstår med samme pragt, som da Christian V lod rummene indrette i 1680'erne. Audienssalen på Frederiksborg Slot er blandt de bedst bevarede 1600-tals interiører i Danmark og repræsenterer et højdepunkt i barokkens arkitektur og udsmykning.

Portrætbuster

På museets 3. sal kan man opleve den færøske kunstner Hans Pauli Olsens portrætbuster. Hans Pauli Olsen mestrer som få skulpturens klassiske formsprog. Busterne er modelleret uden brug af redskaber, og man fornemmer hans hænders spor på materialet, som giver værkerne et særligt liv og nærvær.

Publiceret 07 July 2016 07:00