Kræftens Bekæmpelse rykker efter 16 år i Møllestræde videre til bygningen ved siden af Hillerød Kirke. De åbner genbrugsbutik samme sted i denne måned. Arkivfoto: John Jessen Hansen

Kræftens Bekæmpelse rykker efter 16 år i Møllestræde videre til bygningen ved siden af Hillerød Kirke. De åbner genbrugsbutik samme sted i denne måned. Arkivfoto: John Jessen Hansen

Kræftens Bekæmpelse udvider og åbner genbrugsbutik

Kræftrådgivningen flytter til maj i nye, større lokaler i Østergade, hvor de også åbner genbrugsbutik her i februar

Efter næsten 16 år i baghuset i Møllestræde 6 flytter Kræftrådgivningen i Hillerød til nye og større lokaler i Østergade 14.

Med flytningen får Kræftens Bekæmpelse adgang til flere, større og lysere lokaler, som vil kunne rumme langt flere aktiviteter end hidtil.

”Det har længe været et stort ønske at kunne tilbyde vores brugere og frivillige nogle større og bedre rammer, og det bliver heldigvis snart en realitet,” udtaler leder af rådgivningen, Else Carlstedt, i en pressemeddelelse.

Gruppetilbud og rådgivere

Kræftens Bekæmpelses 15 rådgivninger i landet er åbne for alle, som er berørt af kræft. Man kan komme ind fra gaden og høre om deres tilbud og muligheder for støtte eller ringe forinden og lave en aftale om en samtale med en af rådgiverne. Måske vil deltagelse i en af rådgivningens mange gruppetilbud være den bedste støtte.

Rådgivningen er bemandet med professionelle: en administrativ medarbejder, to psykologer, en socialrådgiver og en sygeplejerske, som også er leder.

Bedre faciliteter for foreninger

De nye lokaler, som ligger lige ved siden af Hillerød Kirke, giver langt bedre faciliteter til de patientforeninger og øvrige nære samarbejdspartnere, som benytter lokalerne, herunder lokalforeningen i Hillerød.
Foreningen afholder jævnligt møder og foredragsaftner med stor deltagelse, og de kan nu få adgang til nye mødefaciliteter med plads til 40-50 deltagere.

”Ejendommen har sin egen stærke, arkitektoniske identitet, og Frederiksborg Gruppen, som ejer af ejendommen, har tilvejebragt nogle rammer, der gør det muligt for os at indrette en rådgivning, som er indbydende, lys og på samme tid funktionel,” udtaler Else Carlstedt.

Hjemlig arkitektur

Indretningen tegnes af arkitekt Claus Pryds og skal signalere, at her er der hjemligt og trygt at være. Claus Pryds har også tegnet en ny kræftrådgivning i Herning.

Kræftrådgivningen flytter til Østergade i maj, men allerede senere her i februar måned åbner Kræftens Bekæmpelse en ny genbrugsbutik i Østergade 14 i stueetagen. Det er en 'Igen-butik', som er Kræftens Bekæmpelses koncept for kvalitetsgenbrug. Butikken får 70 frivillige tilknyttet og åbner den 18. februar.

Herefter er Kræftens Bekæmpelse til stede med faciliteter på 1.200 kvadratmeter i Hillerød bymidte.

null

Publiceret 07 February 2014 20:00