Mastodonterne inviterer til juelforestillingen 'Jul på Slottet' i FrederiksborgCentret.

Mastodonterne inviterer til juelforestillingen 'Jul på Slottet' i FrederiksborgCentret.

Mastodonterne inviterer til 'Jul på Slottet'

Teaterforeningen Mastodonterne viser i december deres egen version af den populære tv-julekalender med Prinsesse Miamaja

I den søde juletid er der også mulighed for en teateroplevelse med julestemning, når den lokale teaterforening Mastodonterne inviterer til 'Jul på Slottet' i FrederiksborgCentret fra den 15.-22.december.

Det er den populære historie fra DR's julekalender af samme navn, som er omskrevet og opføres af Mastodonterne med masser af nissedrillerier.

Historien i 'Jul på Slottet' foregår for længe siden på slottet, hvor Kongen bor med sin søster, Fedorika og sin dejlige datter, Prinsesse Miamaja. De var desværre ikke eventyrligt rige, og det var krigens skyld. De var nemlig i krig med nabolandet, Montania.

Kongen ville helst slutte fred, men Montania krævede den tykke konges vægt i guld. I bunden af slottets skattekiste er kun et par håndfulde guldmønter. Kongen forsøger håbløst med slankekur for ikke at skulle betale Montania så meget guld, men Kongen ser til sidst ingen andre muligheder end at betale sin gæld ved at gifte sin datter, Prinsesse Miamaja bort til prinsen af Montania.

Prinsessen låser sig inde i sit gemakker, som protest, med sin tjenestepige Sibbe. Hun vil forsøge sammen med jægeren Valentin, sine venner og nisserne, at gå slottets regnskaber igennem og i al hemmelighed at finde frem til guldet, som kan redde hende fra at blive gift med Prinsen af Montania.

I mellemtiden forsøger troldmanden Mester Astralius, på kongens opfordring at lave guld, men det går lidt op og ned for den stakkels troldmand.

En time inden forestillingen serverer søde nisser risengrød og nisseøl eller saft på det hyggelige "Slotsloft" i FrederiksborgCentrets festsal. Til bedstefar er der julemedister med rugbrød, hvis han ikke er så pjattet med grød...

Prisen for forestillingen inklusiv risengrød med kanel, nisseøl eller saft er 155 kroner. Man kan også nøjes med forestillingen for 125 kroner.

Billetter sælges på Billetnet.dk.

Publiceret 27 November 2013 06:00