Klaverfabrikken fyldes lørdag 18. marts med forførende folkemusik med Sofie Livebrant.
Klaverfabrikken fyldes lørdag 18. marts med forførende folkemusik med Sofie Livebrant.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Koncert med Sofie Livebrant

Klaverfabrikken fyldes med forførende folkemusik med Sofie Livebrant

Lighthouse Stories er den svenske song-catcher Sofie Livebrant's album, der udkom i juni 2015. Efter udgivelsen begav hun sig straks ud på en eventyrlig tur rundt om nogle af nordsøens mange fyrtårne i både Danmark, Sverige, Norge, England og Skotland, sammen med sine tro væbnere Lisa Eriksson-Långbacka og Hal Parfitt-Murray.

Sofie Livebrant er mest kendt for sine kompositioner til Sofia Karlssons mest elskede Dan Andersson-sange, og som fortolker af Karin Boyes og Emily Dickinsons værker. Lokket af historier nær tilværelsens yderste kanter har Sofie Livebrant sat melodi til nogle strofer/historier af Jeanette Wintersons roman Lighthousekeeping. Det er fortællingen om den forældreløse pige, Silver, der vokser op hos den blinde fyrvogter Pew på det skotske Cape Wrath. Dette er et af de værker, som åbner sig mod en uendelig række af fortællinger, symboler og skæbner. Alt synes sammenlænket.

“Når tid og rum blandes, når man glemmer sit navn og hvor man er, da har kunsten gjort det, den findes for,” siger Sofie Livebrant.

“Al tekst har en iboende rytme, som jeg har forsøgt at følge, og Jeanette Winterson befinder sig ofte nær poesi i sine vendinger og meninger. “

Resultatet er en slags folk-singer-songwriter-hybrid med et strøg af blues i tonen, og tydelige indslag af skandinavisk og skotsk folkemusik.

Koncerten med Sofie Livebrant er lørdag 18. marts klokken 19.30. Billetter via klaverfabrikken.dk

Publiceret: 15. Marts 2017 17:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere