Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Kommende storcenter kan give sammenbrud i trafikken

Det kommende storcenter på Møllebro kan give store trafikproblemer, som skal løses blandt andet med en rundkørsel ved Trollesmindeallé

Når det nye Møllebrocenter slår dørene op på Herredsvejen - måske med en Ikea – kan det tiltrække så mange bilister, at trafikken propper til.

Det viser trafikanalyser, som byrådet kiggede nærmere på onsdag.

Analyserne har været behandlet flere gange i Miljø- og Teknikudvalget, som nu er blevet enige om en løsning, som blandt andet indebærer en ny rundkørsel i Trollesmindeallekrydset, fortalte formand Tue Tortzen (Fælleslisten):

”Det er ikke så opløftende meldinger, vi får fra trafikforvaltningen. Der vil blive store trafikproblemer, hvis centret bliver som udstykket. Men vejene er ikke bredere, end de er, og en ny rundkørsel kan ikke tage mere trafik, end den kan, så vi skal alle være klar over, at vi kaster os ud i noget, der kan give problemer. Vi må drøfte med bygherren, om det nu også er klogt at slå så stort et brød op.”

Peter Langer fra SF, som generelt er imod hele projektet med megacentret, var enig:

”Trafikproblemerne bliver store, men det er godt, der bliver analyseret på det. Vi synes, centret skal være så lille og grønt som muligt.”

Leve med det

Louise Colding Sørensen (S) advarede dog imod at male fanden på væggen.

”Pas på med at få det til at se ud som om, at nu bryder hele trafikken sammen. Der er lagt op til, at vi løser trafikproblemerne. Der kommer flere biler, og man kan komme til at holde i kø i et minut – men mon ikke bilisterne kan leve med det.”

Men Tue Tortzen mente, borgerne må advares:

”Der bliver brugt ordet ”sammenbrud” i rapporten, og borgerne må forberede sig. Men det vigtigste er, at vi holder trafikken på de store veje og væk fra beboelse. Der var forslag om at åbne Løngangsgade, og det ville skabe total kaos. Det er pillet fra. Nu finder vi en ganske fin løsning, men vi er nødt til at påpege, at en rundkørsel ikke vil kunne tage presset i spidsbelastninger.”

Krydset Frejasvej/industrivænget skal undersøges yderligere, og DFs Peter Lennø bad om, at det blev undersøgt, om Industrivænget kan gøres ensrettet. Det blev en del af protokollen, at forvaltningen nu skal se nærmere på den mulighed.

Ifølge forvaltningens rapport kan der opstå ”kølængder på over 100 meter fra ny vej fra Roskildevej ” ved den nye rundkørsel og ved krydset Frejasvej/Industrivænget ”kan der forventes lange kødannelser på over 250 meter med gennemsnitlige forsinkelser på omkring et minut om torsdagen og sammenbrud om lørdagen”.

Forvaltningen skal desuden se nærmere på rundkørslerne ved Milnersvej/Roskildevej og Herredsvejen/Tulstrupvej/Egespurs Allé, som begge i forvejen er hårdt belastede af trafik – en belastning som kan forværres med centrets ankomst.

Publiceret: 27. April 2012 11:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere