Jørn Haandbæk Jensen
Jørn Haandbæk Jensen
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Kamera gik i stykker: Skal jeg acceptere butikkens tilbud?

Advokatbrevkasse om ombytning af kamera

Jeg har et problem med mit videokamera, som jeg har købt i en forretning i 2009.

Det er nu gået i stykker for anden gang, siden jeg købte det, og forretningen har sagt, at det ikke kan laves igen, fordi der er en teknisk fejl ved det. De vil derfor give mig et andet kamera i stedet.

Problemet er bare, at det ikke er helt magen til, selvom det stort set kan de samme ting som det kamera, jeg har nu.

Jeg vil helst have mine penge tilbage, så jeg i stedet kan købe et nyt kamera, som jeg synes bedre om.

Mit spørgsmål er derfor: Skal jeg acceptere forretningens tilbud om at give mig et andet kamera, som ikke er det samme som det, jeg har ?

Svar:

Jeg kan forstå på dit spørgsmål, at forretningen er helt enig i, at der er en mangel ved kameraet, og at den ikke kan udbedres. Dette må være baggrunden for, at man tilbyder dig et andet kamera, altså en såkaldt omlevering.

Du nævner ikke, om købet af kameraet er sket til privat brug, men dette forudsætter jeg. Der er derfor også i givet fald tale om et såkaldt forbrugerkøb, der reguleres af nogle bestemmelserne i købeloven.

Forretningen har efter købelovens § 78 en ret til at lave en omlevering, hvorved forstås, at der leveres en anden vare/genstand, der stemmer overens med den vare, der først er blevet handlet.

Hvis det på nuværende tidspunkt ikke er muligt for forretningen at levere et kamera, der er magen til det først købte, vil jeg mene, at du er berettiget til at få købesummen tilbage, således som du selv foretrækker. Du nævner, at det kamera, som forretningen tilbyder at give dig i stedet, stort set svarer til det først købte. Selvom det nye kamera måtte have bedre og flere funktioner end det først købte, er dette ikke tilstrækkeligt til at afskære dig fra at få købesummen tilbage, hvis du ikke selv er indstillet på at acceptere en sådan ombytning.

Se i øvrigt tidligere spørgsmål og svar på Advokathuset Nordsjællands hjemmeside www.advokathus.dk.

Jørn Haandbæk Jensen, advokat

Publiceret: 05. Februar 2017 05:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere