Der bliver bygget en masse i Hillerød Kommune i disse år. Heldigvis kan sagsbehandlingstiden godt følge med, og Hillerød får ros af Dansk Byggeri efter ny undersøgelse. Arkivfoto: Claus Beyer
Der bliver bygget en masse i Hillerød Kommune i disse år. Heldigvis kan sagsbehandlingstiden godt følge med, og Hillerød får ros af Dansk Byggeri efter ny undersøgelse. Arkivfoto: Claus Beyer
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Hillerød stryger fremad på liste over erhvervsvenlighed

Hillerød Kommune er rykket frem til nummer 20 på Dansk Byggeris årlige liste over erhvervsvenlighed

Hillerød kommune er rykket frem i feltet, når det gælder erhvervsvenlighed.

I hvert fald er kommunen gået fra at ligge som nummer 58 på Dansk Byggeris årlige opgørelse over erhvervsvenlighed i 2015 til i år, 2017, at placere som den 20. bedst placerede kommune ud af de i alt 98 kommuner i landet.

Dansk Byggeri baserer sin analyse på 31 parametre, som de måler kommuner på. Det gælder alt fra skatter og afgifter til investeringer i offentlige bygninger og åbningstiderne på genbrugspladsen. I Hillerød har det ofte været genstand for store diskussioner, at virksomhederne skal betale dækningsafgift, hvilket er et af paramtrene i undersøgelsen.

Statistikken baseres også på, hvor hurtigt byggesager bliver ekspederet på rådhuset, og om kommunen holder årlige dialogmøder med det lokale erhvervsliv.

Næstbedst i Nordsjælland

Frederikssund indtager med sin tredjeplads på den samlede rangliste i landet en klar nordsjællandsk førsteplads. Men Hillerød er godt med og faktisk næstbedst i Nordsjælland. Vi har siden sidste år altså overhalet 25 kommuner og blander os dermed i toppen som nummer 20.

Derfor er der ros fra Dansk Byggeris formand i Nordsjælland Jørgen Simonsen i en pressemeddelelse:

“Det er godt gået, og det er i det hele taget flot, at alle vores lokale kommuner på nær en enkelt har skruet op for erhvervsvenligheden. Egedal og Allerød har ligesom Hillerød taget særligt store skridt i den erhvervsvenlige retning. Tak for indsatsen. Jeg håber, I fortsætter det gode arbejde”.

Borgmester Dorte Meldgaard må ud til en masse spadestik og rejsegilder, fordi der er godt gang i byggeriet i kommunen. Arkivfoto: Mette Dolmer Thygesen
Borgmester Dorte Meldgaard må ud til en masse spadestik og rejsegilder, fordi der er godt gang i byggeriet i kommunen. Arkivfoto: Mette Dolmer Thygesen

Borgmester: “Flot resultat”

Det er derimod gået den forkerte vej for Helsingør, der sammen med Fredensborg er en af landets mindst erhvervsvenlige kommuner på Dansk Byggeris liste. Disse to kommuner opfordrer Jørgen Simonsen til at hente inspiration i Frederikssund og Hillerød. Fredensborg ligger på nummer 81 på listen på trods af, at kommunen sidste år sænkede dækningsafgiften.

Også borgmester Dorte Meldgaard (K) glæder sig over resultatet:

“Det er et rigtig flot resultat, og det klart bedste siden 2012, som var første år, analysen blev lavet. Siden 2014 har Hillerød Kommune bevæget sit støt og roligt fremad fra en 74. plads (...). Det viser, at det fokus, vi har på erhvervslivet, giver pote, og at kommunen lytter til de input, der kommer fra erhvervet,” skriver hun i et indlæg her i avisen.

Dansk Byggeris analyse:

Den mest erhvervsvenlige kommune i 2017 er Billund Kommune. På andenpladsen kommer Vejen Kommune, mens Frederikssund Kommune kommer på tredjepladsen. Tårnby kommunen ligger nederst på listen som den dårligste.

Her ligger Hillerød øverst blandt alle kommuner: Udbudspolitik, Dialogmøder, konkurrenceudsættelse af kommunale entreprenør- og materielgårde, Kontrol af kædeansvar, Politik om erhvervspraktik i folkeskole, Skole-virksomhedssamarbejde.

Her ligger Hillerød blandt de lavest rangerede kommuner: Gebyrstørrelse (byggesagsbehandling) og dækningsafgift.

Publiceret: 09. Juli 2017 09:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt
ERROR: Macro disqus is missing!