Fra den 20. marts til den 30. april er gratis kompost på genbrugspladsen i Hillerød.
Fra den 20. marts til den 30. april er gratis kompost på genbrugspladsen i Hillerød.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Godt nyt til haveejere: Hent god kompost til haven

Så gratis kompost på genbrugsstationen i Hillerød

Af Claus Beyer

Der er gratis kompost at hente på genbrugsstationen fra den 20. marts og frem til den 30. april. I Hillerød Kommune foregår det på genbrugsstationen på Lyngevej 2.

”Efter endnu en relativt mild vinter begynder vi at dele gratis kompostmuld ud allerede i marts, fordi haveejerne gerne så tidligt som muligt vil have jord under neglene,” siger udviklingschef Yvonne Amskov fra Vestforbrænding og han fortsætter:

”Så frem til søndag den 30. april kan man hente al den kompost, man har brug. Husk bare at medbringe en trailer eller nogle sække og en skovl.”

Den gratis kompost er lavet af have- og parkaffald, som er blevet komposteret hos Gemidan. Den er meget næringsrig og skal altid blandes med jord eller sand. For hvis man sår eller planter i den rene kompost, risikerer man at ødelægge planten og svide dens rødder.

”Ved at omsætte haveaffaldet til kompost genbruger vi ressourcerne og recirkulerer næringsstoffer til naturen,” siger Yvonne Amskov og slutter:

”På den måde er vi med til at sikre en fornuftig udnyttelse af sparsomme råvarer, som for eksempel fosfor, der er en ressource, vi risikerer at få mangel på i fremtiden.”

OBS: Ved en fejl oplyste Vestforbrændingen genbrugsstationens tidligere adresse på Rønnevangs allé, men den rigtige adresse er altså Lyngevej 2. 

Publiceret: 17. Marts 2017 14:30

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt