Bestyrelsesformand Kurt Andersen og medlem Nels Petersen håber, legatets penge kan sparke i gang i gode ting for børn og unge i kommunen. Foto: Claus Beyer
Bestyrelsesformand Kurt Andersen og medlem Nels Petersen håber, legatets penge kan sparke i gang i gode ting for børn og unge i kommunen. Foto: Claus Beyer
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Flere end 30 ansøgere håber at få del i millioner

Bestyrelse skal på tirsdag vurdere, om alle tre millioner fra legat skal deles ud til nogle af de mange ansøgere

Der er rift om at få del i de tre millioner kroner, som bestyrelsen i Grethe Christiansens Legatstiftelse deler ud i Hillerød Kommune.

Pengene, som stammer fra to nedlagte børnehaver, hvis bygninger stiftelsen har solgt, skal ud at virke i foreninger, klubber og institutioner til gavn for børn og unge, mener bestyrelsen.

Sidste frist for at søge legatet er på tirsdag 10. januar, og hidtil er der dumpet 31 ansøgninger ind hos bestyrelsesformand Kurt Andersen:

"Vi er positivt afventende. Der er en stor spredning i kvaliteten af ansøgningerne, så der er nogle, hvor vi er nødt til at henvende os til ansøgerne, fordi vi er i tvivl om, hvad de egentlig vil," siger han.

Bestyrelsen oplever endvidere, at mange kommunale institutioner søger om hjælp til at genopbygge deres nedslidte legepladser.

"Det er der meget af. Så vi savner lidt fra de selvejende institutioner - de må gerne skynde sig at komme i gang med at søge. Vi savner også noget mere fra idrætsklubberne. Det skal være noget, som peger fremad og gerne noget talentudvikling. Det skal give de unge et boost," siger formanden, som også gerne hører fra de mindre bysamfund.

Når ansøgningsfristen udløber på tirsdag, går bestyrelsen hver især i gang med at læse ansøgningerne og danne sig et indtryk. Midt i januar mødes de så og begynder at dele ud af de mange penge. Senere vil de finde en dato til en overrækkelsesceremoni.

Men det er ikke sikkert, alle tre millioner kroner bliver delt ud i år, fortæller formanden:

"Selvom der er søgt om omkring 10 millioner kroner, tror jeg kun, vi kommer til at uddele de to millioner. Men nu må vi se, hvad bestyrelsen siger. Jeg tror dog ikke, vi bliver færdige i år".

Men der er altså et par dage at søge i endnu - og meget gerne på papir frem for elektronisk, siger formanden, som har haft papirstop af et printe de mange bilag, folk sender ind.

"Vi giver til det, der er seriøst, peger fremad og giver udvikling. Det skal være noget, hvor penge ikke ligeså godt kunne hentes i den kommunale kasse. Jeg håber, vi får noget, der virkelig sparker noget nyt i gang," siger Kurt Andersen.

Læs mere om legatet på www.gc-legat.dk.

Publiceret: 08. Januar 2017 10:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Hillerød Posten

Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere