Bliv ferievært for et skolebarn fra Sydslevsig eller få dit eget barn på en ferieuge til den nordtyske by.
Bliv ferievært for et skolebarn fra Sydslevsig eller få dit eget barn på en ferieuge til den nordtyske by.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Ferievært: Få besøg af et feriebarn fra Sydslesvig

Ferieværter efterlyses i Hillerød til et feriebarn fra Sydslesvig i en uge eller to

Af Claus Beyer

Har I tid og lyst til at få besøg af et feriebarn fra Sydslesvig, så kan I blive ferievært for et barn fra en af de 45 danske skoler syd for grænsen.

”Børnene vil blive rigtig glade for at få lov til at være i en dansk familie. Selvom børnene lærer dansk i skolerne, er det, som jeg har hørt et par sydslesvigske lærere udtale, næste 'gammel dansk' de lærer,” fortæller Bent Kauffmann fra Grænseforeningen for Hillerød og Omegn.

”En uge eller to hos en familie her i vores område vil gøre, at lærerne på barnets skole efter sommerferien vil kunne høre, at eleven har været på ophold hos en dansk familie, og har fået styrket sit sprog;” fortsætter Bent Kauffmann.

Som ferievært giver en familie sit eget barn en enestående mulighed for at møde et barn fra en hjemlig og samtidig fremmed kultur i deres eget hjem. På en tryg måde gør et feriebarn det muligt, at værtfamiliens søn eller datter gennem leg og dagligdagens aktiviteter lærer verden uden for Danmark bedre at kende. Ved at afmystificere det tyske sprog og tysk kultur i en tidlig alder, skabes et solidt grundlag for at blive klogere på sin egen kultur. Samtidig banes vejen for på sigt at blive endnu bedre til at kunne navigere i et internationalt studiemiljø og et globaliseret arbejdsmarked.

Fælles ståsted og interesser

Hvis I er forældre til et barn mellem 7 og 15 år, har I mulighed for at få besøg af et sydslesvigsk feriebarn i en, to eller tre uger i sommerferien. Børnene bliver kyndigt matchet efter alder, køn og interesser for at sikre den bedste forudsætning for et sjovt og lærerigt møde. I alt 130 sydslesvigske børn var på besøg hos en dansk familie i sommerferien 2016.

Oplev Sydslesvig som feriebarn

Nu kan danske børn som noget nyt også opleve Sydslesvig i en sommerferieuge hos en dansktalende familie. Børnene matches også i dette tilfælde ud fra kvalitative vurderinger baseret på alder, køn, interesser og specielle ønsker. Alle feriebesøg tilrettelægges enkeltvis af professionelle, så børnene har den bedste forudsætning for at opbygge lærerige, vedvarende positive relationer.

Mere på Feriebarn.dk

Ønsker du, at din familie bliver værtsfamilie eller kan du forestille dig, at det vil gavne dit barn at opleve Sydslesvig, kan du læse mere og finde tilmeldingsskemaer på feriebarn.dk. Ved spørgsmål bedes du kontakte projektleder Jeppe Pers fra Grænseforeningen på telefon: +45 3160 9667 – eller mail: jp@graenseforeningen.dk. Sydslesvigske Børns Ferierejser er et samarbejde mellem Grænseforeningen og Dansk Skoleforening for Sydslesvig.

Publiceret: 17. Marts 2017 14:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere