"Loppemarkedet har formået at skabe liv på et ellers tomt og kedeligt torv, og jeres arbejde for at skabe liv i byen fortjener anerkendelse," sagde præsident Birgitte Reinseth, da Eva Normann og Marina Blichfeldt onsdag fik Frederiksborg Rotaryklubs Initiativpris. Her ses også Jens Høyer Olsen, formand for udvalget, der pegede på venindeparret som årets vindere. Foto: Mette Dolmer Thygesen
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Eva og Marina hædret for at give Torvet liv

Rotary gav onsdag Initiativpris til venindeparret bag Hillerød Loppemarked på Torvet

Rotarys Initiativpris:

Prisen uddeles en gang om året til en person, forening, virksomhed eller organisation, som har vist et særligt initiativ i Hillerød og omegn. Med prisen uddeles samtidig 5000 kroner.

Prisen er tidligere gået til Anette Quist, som driver Hillerød Camping, i 2011 og i 2013 gik den til Benjamin Goings fra Levuk, som er fritids- og ungdomsklub for unge med fysiske og psykiske handcap.

Frederiksborg Rotaryklub er én af tre Rotary-klubber i Hillerød. Medlemmerne mødes hver onsdag i Frederiksborgcentret kl. 12.-13.30.

Venindeparret Eva Normann og Marina Blichfeldt fik efter længere tids pres på kommunen endelig lov til at åbne Hillerød Loppemarked sidste år og skabe nyt liv på Torvet.

Det hyldede Frederiksborg Rotary Klub veninderne for med den årlige Initiativpris onsdag middag.

”Da jeg var en dreng, var Hillerød torv en livlig plads med kiosk, turistbureau, biler og sågar en benzinstation. Nu er livet på Torvet skrumpet ind, og det er blevet til en stille, kold plads. Men i 2014 tog I initiativ til at starte loppemarked der – som et frisk pust til pladsen,” sagde formanden for det udvalg, der havde udpeget loppe-parret til årets vindere, Jens Høyer Olsen.

Eva Normann og Marina Blichfeldt modtog prisen med stor stolthed:

”Det betyder rigtig meget for os at få den her pris og blive anerkendt på denne måde. Det havde vi slet ikke regnet med,” lød det fra Eva Normann, og Marina supplerede:

”Det er helt vildt. Vi blev meget overraskede, og vi er af hjertet taknemmelige. Nogle gange er det svært at fornemme hvilken indflydelse, det, man laver, har. Så er det rigtig dejligt at blive anerkendt på denne måde”.

Igennem sygdomsforløb

De to veninder fortalte Rotary Klubs medlemmer om, hvordan de mødte hinanden til en fest for 21 år siden, hvor de begge havde sønner på to år og udvekslede tips om børnehaver. Om hvordan de har hjulpet hinanden igennem sygdomsforløb – Marina fik en blodprop i hjernen som 40-årig, og Eva har haft kræft. Og om hvordan de begge sagde deres drømmejob op og sprang ud i at åbne kaffebar i Slotsgade. På adskillige vandreture rundt om Slotssøen havde de drømt om at åbne bogcafe i et af de gamle huse, og blandt andet sygdomsforløbene fik dem til at tage deres liv op til revision og følge deres drømme.

Altid har de gået på loppemarkeder – også i Frankrig ved Marinas lejlighed og i Sverige ved Evas ødegård. De ”købte og købte og solgte og solgte”, og en dag slog det dem, hvorfor Hillerød dog ikke havde et loppemarked?

”Så vi gik i gang med at søge hos kommunen, og det var noget af en hård omgang. Vi sendte en gennemarbejdet projektbeskrivelse i juli 2012 og hørte ingenting, selvom vi ringede og rykkede. Endelig i marts 2013 fik vi at vide, at vi kunne starte på et lille hjørne af Markedspladsen med plads til 20 stader. Så måtte vi revidere vores projekt,” fortæller Marina.

Klubbens præsident Birgitte Reinseth, Marina Blichfeldt, Eva Normann og Jens Høyer Olsen. Foto: Mette Dolmer Thygesen
Klubbens præsident Birgitte Reinseth, Marina Blichfeldt, Eva Normann og Jens Høyer Olsen. Foto: Mette Dolmer Thygesen

Fik endelig lov

Det var vigtigt for veninderne, at loppemarkedet skulle ligge på Torvet, så Hillerød kunne vises frem fra sin bedste side. Og endelig i oktober 2013 fik de lov til at rykke ind med Hillerød Loppemarked på Torvet i april året efter.

”Så skulle vi i gang, og der var 117 ting, vi ikke havde tænkt over. Hjemmeside, Facebookside, hvordan vi skulle indrette Torvet,” fortalte Marina.

De havde også forestillet sig, at de kunne sidde og arbejde lidt med deres computere under markedet – men det har der slet ikke været tid til. Der skal snakkes med alle stadeholderne og de handlende.

Parret lejer Torvet af kommunen for 1000 kroner per søndag, og efter alle udgifter var betalt sidste sæson stod de tilbage med hver ca. 50.000 kroner før skat for de 10-15 timers arbejde, de hver brugte på det hver uge i et halvt år. Pengene gik til at starte deres kaffebar.

På søndag kl. 9-14 skyder de to veninder en ny sæson med loppemarkeder i gang med gratis cupcakes og kaffe. Sæsonen fortsætter til 13. september.

OBS: Artiklen er rettet torsdag kl. 16.38. Der var tidligere anført, at veninderne hver tjente 100.000 kr. - det rigtige beløb er altså som rettet nu 50.000.

Publiceret: 30. April 2015 11:30
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere