Geeti Amiri fortæller om sit liv.
Geeti Amiri fortæller om sit liv.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Et glansbillede af en mønsterbryder fortæller

Geeti Amiri holder foredrag på Grundtvigs højskole

Geeti Amiri blev i starten af sine 20'ere vist frem som et pragteksemplar af en mønsterbryder. Selvom hun var opvokset i en flygtningefamilie på kontanthjælp, var det lykkedes hende at klare sig godt, komme ind på en videregående uddannelse og smile pænt til fotografen.

Men billedet af en smilende Geeti var et glansbillede, hvor der ikke var plads til de mørke sider af hendes fortid. Som 17-årig samlede Geeti Amiri sine ejendele i to sorte plastiksække og forlod sit hjem og sin familie uden at vide, om hun nogensinde ville se dem igen.

“Jeg måtte væk. Væk fra volden og væk fra min mor, der så igennem fingre med, hvad der foregik”, fortæller Geeti Amiri i en pressemeddelelse.

Efter farens død havde Geetis bror påtaget sig rollen som familiens overhovedet. Det resulterede i, at han udsatte Geeti for vold. Det var den vold, som gjorde at Geeti fik nok og brød med familien. Hun tog på krisecenter og så ikke sin familie i seks år.

I dag fortæller hun om bagsiden af at være en glitrende mønsterbryder og debatterer danske minoritetsmiljøers ‘rådne kvindesyn' og system-Danmarks dysfunktionalitet.

I hendes bog “Glansbilleder” giver hun sin kontroversielle og personlige beretning om en opvækst som flygtning i Danmark. Om kultursammenstød og kampen for at vinde retten til sit eget liv. Om frihedsberøvelse, vold og tvangsfjernelse. Om flugten fra Afghanistan og ankomsten til Danmark. Om at finde sine rødder og lære af sine fejltagelser.

Geeti Amiri er debattør med speciel fokus på nydanskeres kvindekamp. Hun blogger for Berlingskes Politiko, Ekstra Bladet og er også vært på radioprogrammet Geetisk råd på DR P1. Hun taler dansk, urdu, farsi og engelsk og studerer sociologi på Københavns Universitet.

18. april kommer Geeti Amiri til Grundtvigs Højskole og fortæller om sine oplevelser. Foredraget bliver holdt i foredragssalen kl. 19:30, og det koster 80 kr. og er inklusiv kaffe og kage.

Publiceret: 17. April 2017 08:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt