Flot ser det ud, når Drabantgarden går gennem gaderne i Hillerød. Men uniformerne er ved at være lidt slidte, og derfor arbejdes der i øjeblikket på af få nye. Arkivfoto
Flot ser det ud, når Drabantgarden går gennem gaderne i Hillerød. Men uniformerne er ved at være lidt slidte, og derfor arbejdes der i øjeblikket på af få nye. Arkivfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Drabantgarden arbejder på at få nye uniformer til stort jubilæum

... og det går den rigtige vej, lyder meldingen fra gardens formand

Drabantgarden efterlyste tidligere på året en økonomisk håndsrækning fra byens erhvervsliv til en opgradering af gardens uniformer, der efterhånden er ved at være godt slidte.

Torsdag eftermiddag fik Drabantgarden 14.000 kroner fra Hillerød Kræmmermarked. Men det er ikke kun kræmmermarkedet, der har været med til at spytte i kassen, fortæller Ole Christiansen, der er formand for Drabantgarden.

“vi er utrolig taknemmelig for den store og generøse økonomiske opbakning, garden har modtaget til opgradering af de historiske uniformer,” siger Ole Christiansen.

Læs også: Falmede bukser og hullede sko: Drabantgarden har brug for nye uniformer

Uniformerne er en tro kopier af Frederik den 2's personlige gardes uniformering, et design han havde fået inspiration til fra Sveitsergarden i Vatikanet. Uniformen er i de røde og gule striber, som dengang var kongehusets farver. Det er et langsigtet projekt at sy uniformer og at sikre midler til opgaven, fortæller Ole Christiansen.

Målet er at fremstå uden slidte og falmede uniformer til gardens 50 års jubilæum i vinteren 2021. Sy-arbejdet blev sat i værk i foråret, hvor tilsagnene om midler fra en række institutioner tilgik garden. Tilsagn som har gjort det muligt at sikre arbejdets gennemførelse,” siger han.

Det grå stof, der er i uniformerne, har garden dog haft lidt svært ved at skaffe, men det lykkedes til sidst hos et væveri i Tyskland, der nu har modtaget en ordre på en stor rulle stof.

Ud over donationen på 14.000 kroner fra kræmmermarkedet – til to uniformssæt – så har garden også modtaget økonomisk tilsagn fra Partsredderiet Slotssøen, HertzFonden og Håndværker- og Industriforeningen.

“Garden er taknemmelig for tilsagnene og sender en stor tak og ser frem til at fremstå historisk korrekte og veltrimmede, når vi møder Hillerøds borgere ved arrangementer – næste gang under Kulturnatten,” siger Ole Christiansen.

Publiceret: 02. September 2017 13:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt