Skal velstanden bruges til skattenedsættelser eller til at løse kommunens opgaver på en bedre måde, spørger Tue Tortzen. Arkivfoto
Skal velstanden bruges til skattenedsættelser eller til at løse kommunens opgaver på en bedre måde, spørger Tue Tortzen. Arkivfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: "Ulighed med åbne øjne"

Af Tue Tortzen (Fælleslisten/Enhedslisten), Slettebakken 1,Hillerød

Regeringen har nu fremlagt forslag om hvordan de bedst stillede kan slippe billigere i skat og købe flere dyre biler. Det skal financieres ved dårligere forhold for dem som ikke har arbejde, mere pres på hospitaler og andre af de fælles goder som skattepengene går til.

Et lille beskæftigelsesfradrag til de lavere lønnede skal få folk til at føle at de også får noget. Men sagen er at regeringen er ved at udhule velfærden trygheden i samfundet, og de lægger ikke engang skjul på det.

”Den her reform skaber mere ulighed og det gør vi med åbne øjne,” udtaler skatteminister Karsten Lauritzen. Grimt men dog ærligt.

Fik du læst: Pernille mistede sin lillebror i en togulykke

I Hillerød er der netop indgået valgforbund mellem Venstre, Dansk Folkeparti og nye Borgerlige. De vil nøjagtig det samme som regeringen. Sætte skatte ned for ”erhvervslivet” og lade lønmodtagerne betale, enten i form af højere takster eller ringere service.

Det bliver valgets store tema: Skal den velstand som kommer på grund af flere arbejdspladser, flere indbyggere og bedre beskæftigelse bruges til skattenedsættelser eller skal den bruges til at løse kommunens opgaver på en bedre og mere fremtidssikret måde ?

Skal firmaerne slippe billigere i ejendomsskat eller skal vi sænke de høje priser i børnehaver og vuggestuer ?

Skal ukrudtet fortsat ødelægge vores fortorve og skal vores bygninger blive ved at forfalde fordi de ikke bliver vedligeholdt ?

Skal vi have ventelister til plejehjemmene, eller skal vi bygge de pladser, der er brug for?

Der er masser af penge i vores samfund, kampen står om de skal bruges på eliten eller på de almindelige borgere.

Det er det, vi skal stemme om til kommunevalget 21. november.

Publiceret: 31. August 2017 05:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt