I København har projekt mindsket antallet af påsatte brande. Arkivfoto
I København har projekt mindsket antallet af påsatte brande. Arkivfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Udsatte unge får gavn af at være brand-kadetter

Af Thomas Brücker,
byrådskandidat for S,
Ålholmparken 70, Hillerød

Et samarbejde imellem Frederiksborg brand og redning og kommunen kan være med til at forebygge at udsatte unge i Hillerød falder ud over kanten og ud af vores fællesskab.

Flere unge er på kanten af kriminalitet og på vej ud hvor det bliver svært at komme tilbage på sporet, så de kan få en uddannelse og blive en del af fællesskabet. Mange af disse unge mangler en rollemodel og nogle, de kan se lidt op til, og som også samtidig stiller krav til dem.

Ved at integrere vores brandvæsen i arbejdet med unge mennesker er det muligt at fange disse og sikre dem en mentor blandt brandfolkene, som de kan spejle sig i. Samtidig starter disse unge mennesker på en brandkadet uddannelse, der langt hen af vejen ligner den rigtige brandmandsuddannelse, ligesom de undervises i førstehjælp.

Der er super gode resultater fra København, hvor dette koncept har eksisteret i flere år. Mange unge på kanten af kriminalitet er endt med at få en god uddannelse og samtidig har de lagt en mulig kriminel fremtid bag sig.

Samtidig er antallet af påsatte brande i de udsatte boligområder blevet kraftigt reduceret, efter dette projekt startede op.

Vi skal bruge disse gode erfaringer fra København, for sådanne succeser skal vi også sikre vores udsatte unge i Hillerød.

Vi i socialdemokratiet vil arbejde målerettet for at kunne integrere beredskabet i det forebyggende arbejde med de unge i Hillerød, så langt flere end i dag sikres en god og lys fremtid.

Publiceret: 28. April 2017 17:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere