Der er alt for mange udfordringer til at lukke Boligkommissionen, mener Tue Tortzen. Arkivfoto: Mette Dolmer Thygesen
Der er alt for mange udfordringer til at lukke Boligkommissionen, mener Tue Tortzen. Arkivfoto: Mette Dolmer Thygesen
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Uansvarlig nedlæggelse

Af Tue Tortzen, byrådsmedlem
Fælleslisten (fra nytår
Enhedslisten), Slettebakken 1,
Hillerød

Byrådet vedtog onsdag at nedlægge Boligkommissionen.

Det er helt uansvarligt. Der er masser af opgaver med at sikre lejere mod usunde boliger, brandfare, træk, svamp og andre skadelige forhold.

Der er en række udlejningsboliger, navnlig klubværelser, som ikke bliver vedligeholdt ordentligt, og hvor udlejeren benytter sig af, at lejerne er unge og uerfarne eller ikke så stærke til at stå på deres rettigheder.

Nogle lejere henvender sig til kommunen, og boligkommissionen tager sig af sagen. Men mange tør eller magter det ikke, og derfor er det vigtigt, at kommissionen laver opsøgende arbejde.

Desuden er der flere og flere tilfælde, hvor udenlandske arbejdere indkvarteres under ulovlige forhold, senest på Langesvej hvor 14 rumænere sov på madrasser i kælderen i det gamle bageri. En anden lejer meldte det til kommunen i februar 2016 og flere gange senere – men der skete ikke noget før i marts-april 2017.

Udenlandske arbejdere klager ikke – så sender mester dem hjem med det samme – og i mange tilfælde venter der grimme ting for dem og deres familier.

I de 16 år, jeg var formand for boligkommissionen, lavede vi opsøgende arbejde – gennemgik de ældre udlejningsejendomme med mellemrum og besøgte lejemål, hvor vi havde fået melding om, at der kunne være noget galt. Der var meget galt – og vi fik forbedret en lang række boliger - og lukket de værste tilfælde. Vi fik også stoppet flere grimme tilfælde, hvor udlændinge var stuvet sammen under kummerlige forhold.

Ved sidste valg blev jeg afsat som formand af Socialdemokraterne og det opsøgende arbejde stoppede. Louise Colding Sørensen har som ny formand behandlet de sager, som folk selv er kommet med. Det er fint, men ikke godt nok, fordi der hele tiden er behov for, at man checker klublejligheder og spekulanter.

Socialdemokraterne forklarer, at for fremtiden skal embedsmændene tage sig af sagerne uden politikkere. Men vores embedsmænd har slet ikke tid til opsøgende arbejde, og når der samtidig ikke er nogen politisk holdning til, at man skal bekæmpe dårlige boligforhold aktivt – ja så bliver det gyldne tider for spekulanter og bolighajer.

Ak ak – der er langt fra Peter Sabroe til vore dages socialdemokrater.

Publiceret: 05. Juni 2017 06:30

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt