Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Turistbusserne igen…

Iwan Krasilnikoff, Nyhusevej 34, 3400 Hillerød

Glem alt om at finde en “ny gratis p-plads” til turistbusserne.

Da kommunen åbenbart ikke har til sinde at tjene lidt penge på busparkeringen – det har vi jo set på Markedspladsen – kan det ikke være særligt rentabelt at finde en ny “gratis plads” i byen.

Den gamle undskyldning har været, at vores gæster lægger penge i byens butikker.

Jeg vil påstå, at det gør turistbusgæsterne ikke. Det er der simpelthen ikke tid til, når de skal dække tre-fire slotte på en dag.

Jeg foreslår, at kommunen i stedet satser på gæster i privatbiler, gerne med parkering ved Gallerierne. Mor og far med to teenagedøtre vil være gode for handlen i Slotsgade, og de vil tage sig tid til hyggeshopping efter en tur på Slottet. Dermed kunne der komme lidt penge i de handlendes kasser.

Hvis man så samtidig lavede to timers gratis parkering i bykernen, måske fire timer for udenlandske biler, så kunne der komme rigtig gang i den.

Turistbusserne kunne henvises til Tromlepladsen nord for Barokhaven. I godt vejr er det jo en fin tur ned til slottet, og den kunne måske suppleres med hestevogne og traktortrukket 'tivolitog', der mod betaling (gratis for gangbesværede) kan fragte gæster op og ned. Sikke en pengemaskine, slottet kunne få gang i!

Hele dette 'cirkus' vil være slottets ansvar. Der kunne måske også i højsæsonen oprettes en kørselstjeneste med tildeling af slot-tider for busserne, henvisning til alternative ventepladser etc.

Samtidig med dette ville borgerne i byen blive friholdt for dieselstanken fra tomgangskørende busser med aircondition.

Publiceret: 28. Juli 2017 20:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt