Hvad skal der til for at politikernes opmærksomhed rettes mod trafiksikkerheden i Skævinge, skriver Katrine og David Williams. Privatfoto
Hvad skal der til for at politikernes opmærksomhed rettes mod trafiksikkerheden i Skævinge, skriver Katrine og David Williams. Privatfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: “Trafiksikkerhed negligeres i Skævinge”

Af Katrine & David Williams,
Hovedgaden 46, Skævinge

De seneste par uger har der været episoder, hvor skolebørn har været meget tæt på at blive involveret i trafikuheld i Skævinge.

Der er nemlig mange risici forbundet med at være en blød trafikant på vejene i Skævinge. Især knudepunkterne ved Hovedgaden, hvor hovedvejene mødes, samt ved Netto og Brugsen, hvorfra og hvortil biler kører, samt omkring togstationen, er problematiske.

Ej at forglemme Hovedgaden/Borupvej, der i en Rambøll-rapport i 2013 (bestilt af Hillerød Kommune), blev nævnt som et af de farligste trafikpunkter i Hillerød-området.

Fire år herefter er der opsat en håndfuld fartsteler, og en gang i ny og næ opstilles fartmålere på indfartsvejene.

Der er ingen tvivl om, de trafikale forhold i Skævinge er så kaotiske, og at der ikke er gjort nok for at sikre borgere, der færdes på vejene.

Skævinge Lokalråd har gentagne gange efterlyst konkrete handlinger fra lokalpolitikerne, og mens vi venter på den utopiske ringvej mellem Borupvej og Meløsevej, må der komme nogle konkrete handlinger på vejene.

Mit forslag er at lave en forhøjet kørebane, med dobbelt optrukne linjer på rødt asfalt, på Hovedgaden/Borupvej til og med Hovedgaden/Meløsevej, samt opstille flere skilte der informerer bilisterne om, at de kun må køre 40 km/t. Bilister tror nemlig, at de godt må overhale Netto-lastbilen, der er ved at svinge ind på p-pladsen, mens traktoren kommer i fuld fart i den modsatte kørebane, samtidigt med at skolebørn ser sit snit til at krydse vejen fra togstationen.

Inspiration er til at finde ved Månepletvej/Frederiksværksgade i Hillerød, hvor der er fine trafiksikre forhold, hvilket står i skarp kontrast til Skævinges trafikale åre.

Det kan godt være, at udviklingen foregår i Hillerød, men det ændrer jo ikke på, at der er behov for øget sikkerhed for cyklister og fodgængere i Skævinge.

Borgernes sikkerhed i trafikken i Skævinge bliver iøjenfaldende negligeret af lokalpolitikerne. Men hvad skal der til for at fange deres opmærksomhed?

Inspiration kan blandt andet findes ved Månepletvej/Frederiksværksgade i Hillerød, skriver de. Privatfoto
Inspiration kan blandt andet findes ved Månepletvej/Frederiksværksgade i Hillerød, skriver de. Privatfoto

Publiceret: 17. September 2017 16:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere