Torvet kan omdannes til en forsmag på alt det, som Kongernes Nordsjælland kan byde på, foreslår R-kandidat Ebbe Mosbæk Rasmussen. Privatfoto
Torvet kan omdannes til en forsmag på alt det, som Kongernes Nordsjælland kan byde på, foreslår R-kandidat Ebbe Mosbæk Rasmussen. Privatfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Torvet er porten til Kongernes Nordsjælland

Ebbe Mosbæk Rasmussen (R)
kandidat til Hillerød Byråd
Højager 84, 3400 Hillerød

Tænk tanken: Torvet omdannet til en forsmag på alt det, som Kongernes Nordsjælland kan byde på.

Hillerød er naturligt porten til den nye nationalpark. Hillerød Byforum vil skabe et mødested i centrum for byens borgere og gæster, og en nytænkning af Torvet er central i planerne. Flere har luftet ideer, for eksempel en nedgravet amfiscene.

Hvorfor ikke lade Torvet være en forsmag på slottet, søen og barokhaven, og på nationalparkens kongeslotte, klostrene, søerne, havet, og skovene med stier til hiking og cykelture?

Tre bærende elementer i et nyt design kunne være kaskader, plateauer i faldende niveauer og nederst et maritimt miljø.

Den røde tråd kunne være en smal kaskade med en række fald i Torvets midterakse fra cafe-rotunden ned mod statuen.

På begge sider af kaskaden kunne ligge vandrette, mindre plateauer i forskellige niveauer til forskellige funktioner: Ophold til hvil, en kop kaffe, dagens avis, grønne miljøer, der trækker på barok- og klosterhaver, en 'bålplads' på solceller til snobrød; et soppebassin i ankeldybde, en lille musikscene.

Nederst ved søen kunne søstien slå et lille sving i form af en slange lidt ud i søen og ind igen - det vil sige en let, snoet bro med en udsigtstop, der samtidig afgrænser et mindre, maritimt miljø til udleje af for eksempel robåde og paddle boards.

Valg af materialer, konstruktion, beplantning og belysning vil skulle afspejle slot og barokhave. Sæsonen forlænges med solcelleopvarmede bænke og vindskærme i glas.

Det nye rum kunne suppleres med et parforcejagt-system lagt ned i fliserne til leg. Og med store figurer på torvet og i gågaderne, også til leg. De kunne være skåret i træ, som vi kender fra Eghjorten, for eksempel ørn, hjort, Frederiksborghest, gedde.

Og endelig: Kunne der udvikles et digitalt børnespil a la Pokemon Go blot om parforcejagt på Torv, slotssøsti og i gågader?

Publiceret: 25. August 2017 05:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere