Når svømmeklubben tilbyder at passe børn under en eventuel lockout, påtager de sig et arbejde, som de offentligt ansatte ikke kan få lov at udføre, skriver Anne Dræby Lünell. Arkivfoto
Når svømmeklubben tilbyder at passe børn under en eventuel lockout, påtager de sig et arbejde, som de offentligt ansatte ikke kan få lov at udføre, skriver Anne Dræby Lünell. Arkivfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: “Svømmeklubben påtager sig konfliktramt arbejde”

Af Anne Dræby Lünell, offentlig ansat i Hillerød Kommune, Esrum søvej 41, Tikøb

Kære Hillerød Svømmeklub.

Stor var min undren, da en mail med denne ordlyd dumpede ind i mailboksen forleden dag:

“I Hillerød Svømmeklub strejker vi ikke, og vi er heller ikke lockout'et. Skulle stor konflikt og lockout blive en realitet, er vi klar til at åbne dørene for lockout Camp hverdage mellem kl. 8-16”.

Ved I ikke, at I med denne opfordring påtager jer konfliktramt arbejde?

Der er ingen af os 800.000 offentligt ansatte, der ønsker hverken en strejke eller en konflikt. Det eneste, vi ønsker er en rimelig løn og en ordentlig arbejdstidsaftale.

For at vi kan få gennemtrumfet, at arbejdsgiver skal samarbejde med fagforeningerne, og altså os arbejdstagere, kan det desværre bare blive et nødvendigt onde at strejke.

At arbejdsgiverne så svarer med lockout (igen) er desværre deres ret – uanset om man synes at de overreagerer eller ej.

Hvis vi skal have nogen chance for at have indflydelse på løn og arbejdsvilkår, kan det altså ende med en konflikt. En konflikt skal gøre ondt. Den skal mærkes – også hos dem, der ikke er direkte ramt. For ellers tvinges parterne ikke til at finde frem til en aftale, alle kan være tilfredse med.

Når I så går ind og tilbyder at passe børn – og jeg formoder, I også forventer en god indtjening på det – påtager I jer et arbejde, som vi andre ikke kan få lov at lave, fordi vi er lockoutet.

Tro mig, når jeg siger, at der er INTET, vi hellere vil end at gå på arbejde og passe vores job – og forældrenes børn. Derfor håber vi inderligt, at parterne når frem til en god løsning i forligsinstitutionen.

Men skulle det ikke gå sådan, håber jeg meget, at I vil genoverveje jeres ”tilbud” – for de offentlige ansattes og den Danske Models skyld.

Hillerød Svømmeklub er blevet forelagt læserbrevet, men har ikke ønsket at kommentere det. Redaktionen

Publiceret: 20. Marts 2018 14:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Hillerød Posten

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt