Ole Stark.
Ole Stark.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Stop ræset på smutvejen Ved Freerslev Hegn

Ole Stark (V)
Medlem af Hillerød Byråd
Harløsevej 164, Hillerød

Som nabo til Freerslev Hegn kan jeg ikke undgå at bemærke, at mange bilister i myldretiden bruger skovvejen Ved Freerslev Hegn som smutvej fra og til Roskildevej.

Det er forståeligt, at kødannelser får folk til at søge alternative ruter, men flere beboere på vejen har kontaktet mig for at gøre mig opmærksom på, at mange af bilisterne vælger at benytte sig af, at ruten trods mange sving og dårligt udsyn på en god del af strækningen tillader kørsel med 80 km i timen.

Både for vejens beboere og for de mange, der bruger vejen med hest, cykel eller på gåben, er det til stor gene, når bilister ræser gennem skoven.

Derfor vil jeg kontakte miljø- og teknikudvalget og bede dem ændre hastighedsbegrænsningen, så der maksimalt må køres 50 km i timen på hele ruten.

Endnu er der så vidt jeg ved ikke sket store ulykker på strækningen. Men med det stigende trafikpres på Roskildevej og de øvrige indfaldsveje til Hillerød, er risikoen voksende.

Derfor bør hastighedsbegrænsningen på denne og andre 'smutveje' i Hillerød gås efter i sømmene og sættes ned, så beboere og bløde trafikanter kan færdes sikkert.

Publiceret: 18. November 2017 20:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Hillerød Posten

Valget netop nu
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt