Arkivfoto: Jens Berg Thomsen
Arkivfoto: Jens Berg Thomsen
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Socialdemokraterne vil en værdig kernevelfærd

Susanne Due Kristensen,
medlem af sundheds-og
socialudvalget og seniorudvalget
(S)

Socialdemokraterne ønsker, at mennesker der ikke længere kan lave mad selv, men dog kan varme et måltid mad, skal have lov at købe en varieret kost fra kommunens storkøkken. Det er for os kernevelfærd. Vi ved at god mad er opmuntrende, fremmer sundhed og forebygger indlæggelser. Men onsdag aften besluttede et borgerligt flertal i Hillerød Byråd, at ældre borgere ikke længere kan blive visiteret til at få leveret mad via kommunen, hvis de kan: ”købe hovedmåltid, som en færdigret”. Socialdemokratiet stemte imod. Vi mener nemlig hverken, at den nye regel er klar eller tydelig.

Hvad menes der med at købe?

Er det at købe på internettet med levering til døren, eller er det at købe i den nærmeste butik? Konservative sagde, at det var via internettet, men det står ikke i reglen.

Hvis det ”selv at kunne købe en færdigret” er at gå ud og købe retten i den lokale butik, så må man håbe, at butikken har et alsidigt udvalg. Men i virkeligheden vil det altid være begrænset, og langt mere begrænset end det gode, sunde og alsidige udvalg i kommunens køkken Mad til Hverdag, der leverer til andre ældre og får megen ros.

Vi blev dog stemt ned af flertallet, og det er en skam. Den nye regel kan laves om efter kommunevalget i november 2017. Endnu en gang skubber et borgerligt flertal i til vore ældre medborgeres velfærd. Det skete også i december, da de borgerlige indførte brugerbetaling på tøjvask for de mest sårbare ældre borgere.

Publiceret: 28. Februar 2017 16:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Hillerød Posten

Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt