Helge Frants Hinsch er en af dem, som har ventet længe på sine hjælpemidler. Liberal Alliance mener, vejen frem er at rydde på i tunge processer i kommunen, skriver Elisabeth Stieper Tofte. Arkivfoto: Mette Dolmer Thygesen
Helge Frants Hinsch er en af dem, som har ventet længe på sine hjælpemidler. Liberal Alliance mener, vejen frem er at rydde på i tunge processer i kommunen, skriver Elisabeth Stieper Tofte. Arkivfoto: Mette Dolmer Thygesen
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: "Simple processer er vejen frem"

Af Elisabeth Stieper Tofte,
Spidskandidat for LA Liberal
Alliance, Favrholmvænget 100,
Hillerød

Inden påske var der en god og relevant debat i Hillerød Posten og på hip's facebookside omkring sagsbehandlingstiderne for godkendelse af hjælpemidler.

Der er åbenbart en politisk vedtaget ventetid på 4-6 måneder, hvilket kan være nødvendigt i visse situationer, men det virker tankevækkende længe.

Ventetiden fortæller ikke, hvor lang tid, det reelt tager at godkende en enkelt henvendelse, men det fortæller i høj grad, at der er noget helt galt, og jeg tør slet ikke tænke på de udgifter, vi som borgere bruger i forbindelse med de processer. Jeg er ikke i tvivl om, at der er situationer, hvor omkostningerne langt overgår prisen på hjælpemiddel.

På facebook var et af argumenterne på den lange behandlingstid, at der var fyret så mange ”kolde” hænder, at sagsbehandlerne nu var presset. Det er de givetvis, men jeg mener ikke, at løsningen er at ansætte flere administrative medarbejdere på Hillerød Rådhus. Vi skal derimod have ryddet op i vores alt for omstændige og tunge processer.

Første skridt må være at simplificere processerne, så de overholder lovgivning, men ikke ekstra kontroller, som er opfundet internt i Hillerød Kommune. Det er helt klassisk og ikke kun et offentligt problem, at processer skal udfordres og revideres med jævne mellemrum.

Dernæst mener jeg, at man bør forsøge at gøre så mange af processerne tilgængelige for den enkelte borger, så hvis der er lange svartider, kan man få en forklaring.

Jeg mener, at problemet med de lange svartider og tunge processer er konsekvensen af mangel på tillid til den enkelte borger. Der må virkelig blive indhentet mange oplysninger og verificeringer for at retfærdiggøre den politisk vedtaget ventetid, og er man ikke påpasselig, bliver det let en ond spiral.

I Liberal Alliance er fundamentet tillid, og vi skal have tillid til vores beboer i Hillerød Kommune.

Publiceret: 02. Maj 2017 08:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt