Mette Thiesen.
Mette Thiesen.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: "Selvfølgelig skal vi ikke spare på de allersvageste"

Af Mette Thiesen,
Nye Borgerlige
medlem af børne - og
familieudvalget.
Østergade 20D, 1 th., Hillerød

Det er tid til de årlige budgetforhandlinger. Som sædvanlig er der forslag, man er enige og uenige i.

I Hillerød Kommune skæres der år efter år på de allersvageste borgere. Det undrer mig. I år er det de udviklingshæmmede unge, der står for skud.

Forvaltningen vil spare cirka 2 mio. kr. ved at tvangsflytte 18 udviklingshæmmede unge fra den selvejende institution, Le Vuk, der har speciale i unge udviklingshæmmede. De 18 unge skal flyttes til kommunens eget sted, Oasen, hvilket jeg finder forkasteligt.

De unge er alle særligt sårbare med svære handikap. De har brug for tæt kontakt med voksne, der er specialuddannet til at sikre deres fortsatte udvikling. Le Vuk har flere gange lavet teaterforestillinger eller taget på ture for at se fodbold. Oplevelser som disse unge ellers ikke havde været i stand til at opleve. Le Vuk gør en forskel. Det skal fortsætte. Derfor vil jeg på ingen måde støtte forvaltningens forslag!

Jeg sad forleden til et møde med en ledende politiker i kommunen, der henkastet sagde: “Det er jo kun 18 unge, Mette!”. En sådan politiker bliver jeg simpelthen aldrig.

Vi taler om 18 unge mennesker med hele livet foran sig. De skal kunne udvikle sig i deres tempo.

Jeg er flov over at være vidne til, at man åbenlyst ønsker at spare på de allersvageste, og jeg kan garantere, at Nye Borgerlige aldrig stemmer for dette.

Til gengæld har jeg bedt om at få en opgørelse over kommunens integrationsprojekter og desuden kigget på, hvad der kan spares på administrationen. Vi skal spare ved at effektivisere og udlicitere. Ikke ved at drive rovdrift på de allersvageste. Hillerød har brug for ny luft og nyt blod, derfor skal man stemme på Nye Borgerlige den 21. november 2017!

Publiceret: 24. August 2017 18:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt