Ansvaret for, at der kommer liv i Gallerierne, ligger hos ejerne, skriver Søren Kristensen. Arkivfoto: Mette Dolmer Thygesen
Ansvaret for, at der kommer liv i Gallerierne, ligger hos ejerne, skriver Søren Kristensen. Arkivfoto: Mette Dolmer Thygesen
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: S vil have mere liv i Gallerierne

Af Søren Kristensen, Ny
Hammersholt, byrådskandidat,
Socialdemokratiet

Alle i Hillerød savner liv i Gallerierne. Ingen tvivl om det. Jeg ville ønske, at Galleriernes ejer snart vil komme med idé, som betyder, at der kommer til at ske noget her lige midt i vores dejlige by. Kommunen har imødekommet ejeren, når der har været ønske om ombygninger. Men selv disse forandringer har ikke ført til liv. Der skal mere til. Men det er ejeren, der skal stå for det.

Vi bor jo i et liberalt samfund, hvor det er ejerne, der bestemmer, hvad der skal foregå i deres byggeri – med mindre naturligvis, man beslutter, at samfundet skal ekspropriere. Men der er vi heldigvis meget forsigtige med, og det skulle også have et almennyttigt sigte, der er stærkere end at få flere forretninger.

Vi i Socialdemokratiet mener, at det er et kæmpe problem, at Gallerierne er tomme, og tomheden er langt mere rungende end et spørgsmål om, hvorvidt ”de nuværende funktioner i Gallerierne er de rigtige'', som Klaus Markussen skriver. Det er tydeligt for de fleste, at der stort set ingen funktioner er. Men selv den erkendelse gør hverken kommunen eller Hillerød Byforum til ejere af Gallerierne.

Ansvaret ligger hos ejeren, som vi dog gerne vil hjælpe med ideer, hvis vi kan få en dialog. Jeg er sikker på, at hele Byforum vil hjælpe til.

Med en ny plan i hånden mener vi i Socialdemokratiet, at Hillerød Kommune som planmyndighed skal give Gallerierne al mulig støtte. Vi ønsker, at Gallerierne kan komme til at summe af liv, og vi ikke længere skal være flove over denne tomme bygning. Gallerierne ligger trods alt helt centralt i vores by.

Publiceret: 08. April 2017 14:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere