Kommunalvalg 2017
Det kommende hotel skal pryde Markedspladsen, skriver Klaus Markussen fra Venstre. Illustration: Momentum+
Det kommende hotel skal pryde Markedspladsen, skriver Klaus Markussen fra Venstre. Illustration: Momentum+
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: "Røde mursten er ikke nok"

Af Klaus Markussen, borgmesterkandidat (V), Frederiksværksgade 51, 3400 Hillerød

Der er bred opbakning i byrådet til at bygge hotel på Markedspladsen – og et hotel centralt i vores by vil være et skridt i den rigtige retning for vores bymidte. Når man læser kommentarer fra især udvalgsformanden kan jeg godt forstå, hvis man har det indtryk, at byrådet ikke forholder sig kritisk nok til planerne, og at man i stedet i lutter begejstring over et hotelbyggeri i røde mursten glemmer helhederne og fremtidsudsigterne.

Venstre er fuldblodstilhængere af, at vores bymidte skal styrkes. Vi støtter et hotelbyggeri på Markedspladsen. Men vi forventer også, at bygherre og byråd gør sig umage med at stille krav til arkitekturen i det kommende byggeri, så det bliver et byggeri, der pryder markedspladsen og ikke det modsatte. Og at det er et byggeri i røde mursten er altså ikke i sig selv en kvalitet.

Fik du læst: Tre partier indgår valgforbund

Med hotel, dagligvarebutik og boliger på dette centrale sted, er det vigtigt for os, at byrådet følger op med en sammenhængende plan for, hvordan vi omdanner det nuværende udtryk på Markedspladsen til et attraktivt byrum, der understøtter, at Markedspladsen er et naturligt og attraktivt sted at mødes, og hvor bylivet kan udfolde sig i et attraktivt byrum.

Og så skal vi huske på, at grunden er solgt med det formål, at der skal være hotel på Markedspladsen. Det skal ikke være en bagdør til at bygge boliger. Vi vil, at der skal være hotel på Markedspladsen – og derfor arbejder vi for meget klare og stramme rammer i den kommende lokalplan, så vi også fremover kan have et hotel helt centralt i vores bymidte.

Klaus Markussen.
Klaus Markussen.

Publiceret: 30. August 2017 06:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere