Arkivfoto: John Jessen Hansen
Arkivfoto: John Jessen Hansen
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: "Ressourcer stemmer ikke overens med de politiske ambitioner"

Christa Thestrup, faglig
sekretær i BUPL Nordsjælland,
& Carlos Bruselius,
fællestillidsrepræsentant for
pædagogerne i Hillerød

Byrådet i Hillerød besluttede tilbage i februar, at pædagogtimerne på Hillerøds skoler skal prioriteres efter antallet af elever på indskolingstrinnet. Politikerne var samtidig enige om, at fordelingsmodellen skal ændres fra skoleåret 2019/2020 og fordeles efter antallet af elever i det hele taget.

Af kommunens vedtagne skolepolitik fremgår det, at pædagoger bør understøtte trivslen på alle matrikler og på alle klassetrin. Denne målsætning hænger godt sammen med de ambitiøse nationale mål for skolen, som stiller krav om, at skolen skal styrke elevernes trivsel og den sociale mobilitet. Dette, sammen med det nationale mål om, at 95 procent af en ungdomsårgang skal have en ungdomsuddannelse, kalder på nødvendige prioriteringer af fælles faglig ekspertise i skolen.

Vi er glade for, at der prioriteres pædagogfaglige timer til børnene i indskolingen, men vi mener, det er en stor fejl, at kommunen ser bort fra det pædagogfaglige behov i de større klasser.

Hillerød har fremsat, at hele 97 procent af kommunens unge skal have en ungdomsuddannelse. Sidste år fik 11 procent af 9. klasserne et gennemsnit på under 2, hvilket betyder, at kun 89 procent vil have adgang til en gymnasial uddannelse. Vil man gøre alvor af de politiske ambitioner, så de ikke forbliver tomme ord, er det derfor indlysende, at den pædagogfaglige opgave i udskolingen skal prioriteres.

Hillerød kommune har netop landet et overskud for 2016 på 143 mio., hvilket er 43 mio. mere end budgetteret. Kommunen har heller ikke ramt serviceloftet, så politikerne kan faktisk vælge at øge budgettet til for eksempel bedre normeringer uden at skulle omfordele ressourcer.

Vi opfordrer derfor politikerne til at tænke langsigtet og tildele området de nødvendige ressourcer, hvis de oprigtigt ønsker, at kommunens skolepolitik ikke blot fremstår som et dokument med fine ord uden levedygtigt indhold.

Publiceret: 14. Maj 2017 06:30
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt