Ifølge Kim Hendry skal anvisningsretten til de kommende boliger på campus kun være på 25 procent og ikke 30 procent, som flertallet i byrådet stemte igennem. Arkivfoto
Ifølge Kim Hendry skal anvisningsretten til de kommende boliger på campus kun være på 25 procent og ikke 30 procent, som flertallet i byrådet stemte igennem. Arkivfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Permanente boliger til flygtninge

Af Kim Hendry, byrådsmedlem
(uden for parti)

21. december 2016 sendte byrådet punktet til revideret behandling i Økonomiudvalget. Det skete så 8. februar 2017, hvor et enstemmigt Økonomiudvalg kom frem til 30 % anvisningsret på Campus.

Det undrer mig nu, at viceborgmester Kirsten Jensen siden december, hvor hun i byrådssalen og i pressen mente, at byrådet skulle følge forvaltningens ønske om 50 % anvisningsret, men nu ser de 30 % som en ”stærk beboersammensætning”, fordi vi får et ”godt blandingsforhold”, og vi jo har afsat penge til en ”social vicevært”.

Campus er i min verden for unge mennesker, som er under uddannelse og ønsker at bo nær deres uddannelsessted - ikke et socialkontor, hvor vi har behov for en ”social vicevært” for at have styr på de beboere, som har været ”udsat for lidt af hvert” iht. viceborgmesterens udtagelser i Hillerød Posten den 20. februar.

Jeg ser Venstres forslag med 30 % som bedre end de 50 %, men er klart af den holdning at vi skal holde os til den normale anvisningsret på 25 % i almennyttige byggerier, eller måske endda lavere hvis det er muligt, således vi kan få plads til flere unge under uddannelse og sikre, de bliver i Nordsjælland fremfor at rejse væk fra Hillerød for at tage deres uddannelse og derved måske ikke vender tilbage.

Derfor stillede jeg følgende forslag i byrådssalen den 23. februar: ”kommunen skal have en 25 % anvisningsret i byggeriet”.

Men desværre var jeg den eneste, der mente, at fem yderligere uddannelsessøgende skulle have mulighed for en bolig!

Publiceret: 06. Marts 2017 08:30
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt