Igen i år er der opstået tvivl om, hvorvidt søskende kan få plads på byskolen, eller om de skal tilbydes plads på Grønnevang Skole. Arkivfoto
Igen i år er der opstået tvivl om, hvorvidt søskende kan få plads på byskolen, eller om de skal tilbydes plads på Grønnevang Skole. Arkivfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Opråb fra forældre: Søskendegaranti skal sikres ved skolevalg

Opråb til politikerne om at søskendegarantien sikres ved skolevalg i Hillerød kommune i 2018 og fremover.

Fra: Af Anne Mette Isabel Nielsen, Ved Skovgærdet 15, Hillerød, Maria og Peter Godtkjær, Folevang 10, Hillerød, Sigrid Svane, Zahlmannsvænget 9, Hillerød, og Sawsan Kayed, Centervænget 35, st. tv,, Hillerød

Kære politikere.

Så skal vi med børn på Frederiksborg Byskole til det igen. Gyseren om hvor de mindre søskende kommer til at gå, når de skal starte i skole.

Igen i år er der mange søskende til børn, der går på Frederiksborg Byskole, der ikke er sikret en plads på skolen.

Hvis ikke søskendegarantien sikres nu og i fremtiden, bliver det uoverskueligt for hver enkelt familie at skulle aflevere og hente to steder (og evt. et tredje sted, hvis der fortsat går en lillesøster/-bror i en institution).

I børnefamilier anno 2018 er det i forvejen en stor logistisk opgave at få det hele til at gå op i en højere enhed. Samtidig er Hillerød en by, hvor pendlere bosætter sig - hvis ens børn gennem flere år af skoletiden skal afleveres og hentes flere steder, presses citronen yderligere for de i forvejen pressede børnefamilier.

Trygheden ved at kunne følges ad i skole gennem skoletiden er for søskende børn en god forudsætning for et godt skole- og børneliv. At kende skolens traditioner og måden skolen fungerer på, er medvirkende til, at forældre engagerer sig og bakker op om den enkelte folkeskole.

Vi opfordrer til, at I tager et fornuftig valg og sikrer søskendegarantien ved skolevalg nu og i fremtiden.

Vær modige og stem for en løsning, der giver den nødvendige håndsrækning til de i forvejen pressede børnefamilier i Hillerød.

Publiceret: 13. Marts 2018 05:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Hillerød Posten