Der er en samfundsmæssig gevinst ved at bygge Hillerød Station om, skriver Kirsten Jensen og Jesper Tornbjerg.
Der er en samfundsmæssig gevinst ved at bygge Hillerød Station om, skriver Kirsten Jensen og Jesper Tornbjerg.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Om igen, minister!

Af viceborgmester Kirsten
Jensen (A) og Jesper Tornbjerg fra
'Hillerød Station skal have et løft!'

Transportminister Ole Birk Olesen fra Liberal Alliance afviser i et svar til Folketingets transport-, bygnings- og boligudvalg at støtte en ellers stærkt tiltrængt modernisering af Hillerød Station. Måske burde ministeren se på sagen med friske øjne.

Ministeren skriver, at 'I forhold til en ombygning af Hillerød Station viser forundersøgelsen som bekendt, at det vil blive væsentligt dyrere at sammenbinde lokalbanelinjerne på stationen end først antaget i det indledende anlægsoverslag, som blev udarbejdet for Hillerød Kommune'. Det er ufint af ministeren at referere til virkeligt gamle antagelser i et skrinlagt projekt, så om igen! Der er nye tal på bordet, og hvis Region Hovedstaden må bruge penge på projektet, bliver statens bidrag forholdsvis lille.

Ministeren skriver videre, at 'det er min opfattelse, at der skal gives prioritet til offentlige investeringer, der har et højt samfundsøkonomisk afkast. Det er ikke tilfældet for en ombygning af Hillerød Station'. En rapport lavet af det rådgivende ingeniørfirma Moe for Region Hovedstaden viser, at der er samfundsøkonomisk gevinst ved at ombygge Hillerød Station – en ombygning, der vil gavne den kollektive transport i hele Nordsjælland og tilbyde ansatte, patienter og pårørende på det nye sygehus i Hillerød let og tidssvarende adgang. Også her er det altså om igen!

Folketingets transportudvalg har besøgt Hillerød Station. Derefter indgik et stort flertal i Folketinget en aftale, der inkluderer fordelene ved at bygge Hillerød Station om.

Ole Birk Olesen skal være velkommen i Hillerød, så vi kan drøfte forudsætninger og visioner for en tidssvarende kollektiv transport i Nordsjælland.

Publiceret: 06. Marts 2017 20:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt