Annette Rieva.
Annette Rieva.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: "Normeringerne i HFO har nået smertegrænsen"

Annette Rieva, byrådskandidat for Venstre,
Pibe Møllevej 16,
Alsønderup

På grund af lange skoledage er børnenes tid i HFO (Hillerød fritidsordning) reduceret. Lige såvel som HFO vælges fra af forældre, da børnene kun opholder sig der en til to timer om dagen.

Pædagogiske understøttende aktiviteter med børnene bliver nedprioriteret, for at få bemandingen til at hænge sammen i HFO tid.

Som politiker er jeg selvfølgelig optaget af, hvordan vi får de bedste HFO tilbud til vores børn, og hvordan tilbuddet bliver attraktivt for forældrene at sende deres børn i.

Nogle forældre er stærkt afhængige af tilbuddet, mens det for andre er et valg. Personligt er jeg stærk tilhænger af idræts HFO'er, hvor personalet og børn er aktive i idræt, leg og bevægelse, ude såvel som inde. Tiltag der kan trække tråde ind i foreningslivet også efter folkeskolen.

Jeg ønsker et større samarbejde mellem skole og HFO omkring aktiviteter, hvor pædagoger inddrages på alle klassetrin og ses som ligeværdige partnere til lærerne. Et samarbejde, hvor pædagoger og lærere inspirerer hinanden og drager nytte af hinandens kompetencer. Men pædagogernes deltagelse i skoletiden skal ikke være på bekostning af HFO tid! Der skal findes ressourcer til begge dele.

Publiceret: 17. November 2017 18:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Hillerød Posten

Valget netop nu
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt