Vi skal afsætte penge til at starte et kommunalt plejehjem op, mener Fælleslistens Tue Tortzen. Arkivfoto: Mette Dolmer Thygesen
Vi skal afsætte penge til at starte et kommunalt plejehjem op, mener Fælleslistens Tue Tortzen. Arkivfoto: Mette Dolmer Thygesen
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Nej til private plejehjem

Af Tue Tortzen, byrådsmedlem
Fælleslisten (fra nytår
Enhedslisten), Slettebakken 1,
Hillerød

De borgerlige partier presser nu på for, at Hillerød skal bruge private plejehjem. Det er nødvendigt, at vi gør noget for at løse manglen på plejehjemspladser, men det er en dårlig ide at overlade det til firmaer, som skal tjene penge på det.

I sidste uge gik et privat plejefirma på Lolland fallit, og kommunen stod med ansvaret. Vi husker vel alle, da ”Bonderosen” gik konkurs, og Gribskov kommune fra den ene dag til den anden skulle sørge for pleje til flere hundrede borgere.

Hvis det sker på et plejehjem, har Hillerød kommune ikke kun ansvaret for sine egne borgere, men også for beboere fra andre kommuner som har fået plads. ”Det er beliggenhedskommunen, der har ansvaret,” står der i en vejledning fra indenrigsministeren.

Det kan aldrig betale sig for kommunen at overlade driften til et firma, som kun investerer i et plejehjem for at tjene penge.

Når kommunen selv driver det, går hver krone til de gamle. Når der skal være overskud til den private investor er otte procent et normalt krav til forrentningen- så de går fra omsorg og drift.

Derfor mener Fælleslisten, at byrådet skal afsætte penge til opstart af et nyt kommunalt plejehjem ved budgetforhandlingerne efter sommerferien.

Publiceret: 06. Juli 2017 05:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere