For nogen ligger Uvelse måske langt væk, men hvad vil folk sige til at få støvende, støjende virksmhed i deres egen baghave, spørger Stig Kunkel. Arkivfoto
For nogen ligger Uvelse måske langt væk, men hvad vil folk sige til at få støvende, støjende virksmhed i deres egen baghave, spørger Stig Kunkel. Arkivfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Nej tak til støv og støj i det åbne land

Marianne og Stig Kunkel, Nørre-Herlevvej 1, 3540 Lynge, Hillerød Kommune

Vi håber, at borgerne i Hillerød Kommune, specielt de af jer, der bor i det åbne land, kan gennemskue, hvad politikerne i Hillerød Byråd p.t. har gang i.

I forbindelse med en eventuel tilladelse til et upcycklingcenter her i Uvelse (J. Jensen a/s), synes der at være en positiv indstilling hos vore politikere over for en sådan tilladelse. Det vil betyde, at der nu er åbnet op for disse svært forurenende virksomheders (virksomhedsklasse 6–7) indtog i det åbne land.

Ud over støj, støv, risiko for forurening af vandboringer medfører det en voldsom forøgelse af den tunge lastvognstrafik på en lokal infrastruktur, der slet ikke er gearet til det.

Fik du læst: DEBAT: Genbrugsstationen er en hot attraktion

I synes måske, at Uvelse er langt væk, men med politikernes tilsyneladende indstilling, kan det jo være jeres lokalområde næste gang? Skal Hillerøds landområder plastres til med virksomheder, der rettelig burde placeres i erhvervs-/industriområder?

Vi har selvfølgelig protesteret kraftigt mod denne eventuelle tilladelse, Lokalrådet for Uvelse/Lystrup har protesteret, gruppen 'J. Jensens naboer' har protesteret, Danmarks Naturfredningsforening har protesteret samt andre via Facebook. Hvad skal der til for, at fornuften kommer til at råde hos vore politikere?

Er det fordi, de er bekymrede for, at Hillerød kommer til at fremstå som en ikke-erhvervsvenlig kommune, så hellere destruere lokale landområder? Vi synes, det er en urimelig høj pris at betale. Vi er ret sikre på, at andre borgere i Hillerøds landområder vil mene det samme.

Det er måske værd at tage med i overvejelserne næste gang, der skal stemmes kommunalt?

Publiceret: 10. September 2017 11:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere