Arkivfoto: Mette Dolmer Thygesen
Arkivfoto: Mette Dolmer Thygesen
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Naturen og kommunen

Jens Lykkebo, Ravnsbjergvej 10,
Hillerød

Naturen i anden række i Hillerød?

I en årrække har jeg været aktiv deltagende i natur-og miljøpolitiske forhold i Hillerød kommune. Både som aktiv i Danmarks Naturfredningsforening og i Dansk Ornitologisk Forening Nordsjælland.

Det er påfaldende så konsekvent Hillerød Kommune tager let på beskyttelsen af vore naturværdier. Gang på gang vælger man lette løsninger og giver dispensationer i forhold til naturbeskyttelseslovgivning og planlov.

En af vore fineste naturfredninger ligger i et skønt, urørt område ude vest for Alsønderup Engsø op mod Nejede Vesterskov. Her er ingen spor af mennesker. Kronhjorte, bævere og havørne er knyttet til området her.

Fredningen tilsiger, at ejer ikke må have nogen former for bygninger, skure eller lignende her og i samarbejde med kommunen skal sikre områdets kvaliteter for fremtiden. Også en sikring af det uberørte, af den særlige oplevelse, som publikum her kan få – med udsigt helt ud til Arresø. En vigtig lille brik i puslespillet om at få Kongernes Nordsjælland til at hænge sammen.

Men også her har Hillerød Kommune givet en ny ejer dispensation, så han kan få et såkaldt redskabsskur, som lignende fortilfælde viser let at blive til et fritidshus.

De grønne organisationer er reelt ikke blevet hørt. Høringssvar er igen af Hillerød Kommune blevet negligeret, trods konstruktive input og saglige argumenter.

Nu mangler den nye ejer, der i øvrigt ikke bor i kommunen og bestemt heller ikke er venlig stemt over for publikum eller nationalpark, blot at få en såkaldt landzone tilladelse, for at kunne bygge sit såkaldte skur.

Man der er intet argument for dette, da der i de sidste mere end 40 år har været foretaget naturpleje af området UDEN noget skur, og manden var jo klar over, hvad han købte, nemlig et stykke fredet natur behæftet med særlige betingelse.

Skal særbehandling af en enkelt borgers ønsker virkelig stå over alle øvrige borgeres retsfølelse og behov?

Men måske har man endelig fundet en løsning der ikke igen underminere vores beskyttelse af naturen, i så fald tager jeg hatten af, for også i fremtiden at byde ind med kvalificerede input.

Se mere på Facebook-siden: Hillerød natur Nu: https://www.facebook.com/groups/1702726596609567/

Publiceret: 09. Marts 2017 15:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt