Arkivfoto
Arkivfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Mere respekt for rengøring

Af viceborgmester Kirsten Jensen
(S) og byrådsmedlem Jamil
Cheheibar (S)

Det er et meget stort plus, at rengøringen nu er kommet på egne, kommunale hænder. Arbejde skal udføres på ordentlige vilkår. Socialdemokraterne ville under alle omstændigheder have stemt for, at rengøringen i hele kommunen kom på egne hænder igen. Men vi glade for, at hele byrådet stemte for hjemtagning.

Mange mennesker har rengøringsjobs. Nogle kun en kort overgang eller til at supplere andre indtægter, mens rengøring for nogen bliver det job, de har, arbejdslivet igennem. Om det er det ene eller det andet, så skal arbejdsforholdene været i orden. Vi vil i hvert fald ikke kaste borgernes skattekroner efter noget, der ikke er som det bør være.

Vi har stillet de krav til kvalitet, man lovligt måtte stille, første gang vi bød rengøringen ud. Derfor sagde vi en kontrakt op midt i en kontraktperiode, fordi virksomheden ikke leverede den kvalitet, den blev betalt for. Det skal siges, at der er forskel på virksomheder, og nogle kan godt leve op til kravene.

Men der er noget, der slet ikke er, som det skal være i rengøringsbranchen; se selv hvordan der kommer retssager om helt urimelige forhold for de mennesker, der må tage arbejdet i virksomheder, der udnytter dem. Selv Dansk Industri, der bestandig kalder på mere privatisering, giver udtryk for, at priserne er kommet for langt ned. Det er anstændigheden også.

Socialdemokraterne i Hillerød er derfor glade for, at der nu kommer en ny start for det rengøringsarbejde ingen af os kan undvære, og som vi derfor må varetage med respekt.

Publiceret: 18. Marts 2017 07:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt