Arkivfoto: Mette Dolmer Thygesen
Arkivfoto: Mette Dolmer Thygesen
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Mere kultur i Hillerød

Tue Tortzen Fælleslisten
(fra nytår Enhedslisten),
fmd. miljø – og teknikudvalget

Der er stor udvikling i og omkring Hillerød. Nyt hospital, store virksomheder som udvider, ledige industrigrunde med efterspørgsel og meget boligbyggeri, navnlig i bymidten.

At Gallerierne genopstår, er endnu et tegn på, at Hillerød er inde i en udvikling, som trækker mere med sig.

Derfor er det vigtigt – og realistisk – at lave en sammenhængende plan for kultur- og fritidsaktiviteter i en tungere vægtklasse, end vi hidtil har haft mulighed for.

Der er allerede debat om, hvordan vi kan få mere glæde af Torvet, og samtidig viser Hillerød Byforum tegn på at kunne samle ejendomsejere, handlende og kommune i en fælles indsats.

Forslaget fra kredsen omkring Hillerød kræmmermarked passer godt i den sammenhæng. Hvis vi kan nytænke kræmmermarkedet, så det foregår inde i byen, kan det skabe helt nye muligheder for en årlig byfest, som kan give overskud til de frivillige foreninger

Et samarbejde om en grej- og materialebank vil gøre det billigere at arrangere børnekulturdagene, koncerter på Posen eller Torvet og andre gode fælles arrangementer .

Der skal selvfølgelig findes en løsning, så det overskud, som kommer ved salg af mad og drikke, går til fællesskabet - det kan være til idrætsforeningerne eller til nye arrangementer. Det kan også være til drift af en skøjtebane på Torvet, når vi har fået rettet det ud. Eller til Multiparken og de aktiviteter, som Street Lab arbejder med.

Det er rimeligt, at de handlende og restauratører, som får glæde af de mange mennesker, som kommer til bymidten, betaler leje af de kommunale arealer, de bruger, for eksempel på Torvet.

Disse penge kan indgå i en pulje til drift og nye initiativer.

Jo mere fart, vi får på, jo før sker der noget langs Søstien. Dér ligger grundene med Nordsjællands bedste udsigt hen som gårdspladser og baghaver. Når der kommer 'en mand med en milliard' – for eksempel en pensionskasse – der vil udvikle området mellem Slotsgade og søen, kan vi få en mere rund bue med parallelle gader og sidegader.

Det næste bliver at finde ud af, hvor vi kan lave holdepladser til turistbusserne, så vore mange gæster skal ned gennem bymidten for at komme til slottet. De skal have bedre mulighed for at bruge nogen af deres feriepenge her i vores by.

Fælleslisten udlover en stor lagkage til den, som kan komme med en løsning på, hvor busserne skal holde.

Publiceret: 22. Juni 2017 05:30
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt