Dorthe Sørensen, der er mor til en dreng, der går på Levuk, er dybt bekymret for kommunens planer om at flytte nogle af de unge fra Levuk til kommunens eget tilbud Café Oasen. Arkivfoto
Dorthe Sørensen, der er mor til en dreng, der går på Levuk, er dybt bekymret for kommunens planer om at flytte nogle af de unge fra Levuk til kommunens eget tilbud Café Oasen. Arkivfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Levuk-besparelser: "Vi er dybt, dybt bekymret"

Dorthe Sørensen, Mor til Tobias. Tulstrup have 23, 3400 Hillerød

Kære Christina Thorholm

Du vælger at skrive et indlæg den 18.8.17 som omhandler en besparelse på at flytte 20 unge med fysisk og psykisk funktionshæmning fra ungdomstilbuddet Levuk til Hillerøds eget tilbud Cafe Oasen. Du bruger overskriften ”Vi er nød til at se på hvordan vi bruger pengene” og ja! Det er netop lige det, vi skal.

Derfor spørger jeg nu: Budgetbesparelsen er gået fra 2.5 million til 1.2 million på blot 2 måneder. Er sagsomkostninger til voksenudredning af 20 unge, 20 ankesager, udarbejdelse af årlige handleplaner for hver enkelt, opgradering af faglighed i Oasen mm. regnet med i nuværende besparelse, eller vil det i virkeligheden ende med en udgift, når forvaltningen en dag får regnet rigtigt ud?

Kommunen er forpligtet til at inddrage borgeren i deres egen sag og dette gøres med en voksenudredning af alle 20 unge. Har forvaltningen regnet på, hvad besparelsen vil blive, hvis 10 af de unge bliver vurderet uegnet til Oasen? Er en sådan udredning egentlig ikke bare for syns skyld, når besparelsen allerede er fastsat på at alle 20 unge skal flytte tilbud?

Oasen pt har 3 medarbejdere ansat på 30 t/ugen til 54 medlemmer. Oasen har åben i 19 t/ugen hvor Levuk har åben 38 t/ugen. Oasen har lukket 3 uger hver sommer. Levuk har lukket i 1 og har udvidet åbningstid i alle andre ferieuger til 58 t/ugen.

Ikke et eneste sted i beskrivelsen af Oasen har jeg læst om faglighed med epilepsi, hjertesygdomme, stærk autisme og andre diagnoser. Hvad med medicinhåndtering, seksuelvejleder og arbejdet med forudsigelighed, visualisering, struktur- arbejdet med talemaskiner og symbolverdenen i det hele taget. Hvordan kan forvaltningen vurdere at de unge får opfyldt deres behov i Oasen, når fagligheden og resurserne til deres behov ikke er tilstede?

Fakta er: at LEVUK er normeret med 20 medarbejdere som besidder hele den ovennævnte pakke.

Så Ja, Christina… vi er bekymret, dybt bekymret.

Publiceret: 26. August 2017 09:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt