Hvis lægerne hver især åbnede for bare 50 patienter mere, ville der være plads til 1500 flere borgere skriver Torben Kjær. Arkivfoto
Hvis lægerne hver især åbnede for bare 50 patienter mere, ville der være plads til 1500 flere borgere skriver Torben Kjær. Arkivfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: "Lægerne kan hjælpe til"

Torben Kjær, regionsrådsmedlem (EL), Frederiksværksgade 49, Hillerød

I Hillerød har alle 30 læger lukket for tilgang af borgere, hvilket forståeligt udløser frustration.

Lægerne er forpligtet til at have 1.600 borgere tilknyttet praksis, nogle har dispensation til færre, og nogle har flere. At lukke ved 1.625 patienter i snit er lavt i forhold til andre steder. Åbnede lægerne for 50 borgere mere, ville der være plads til i alt 1.500 flere borgere.

Regionerne skal sikre alle borgere en praktiserende læge. Men der er i forvejen problemer med at skaffe nok praktiserende læger også i Region Hovedstaden, og regionen er som følge af praktiserende læger som selvstændigt erhvervsdrivende underlagt lægernes vilje til at medvirke til at løse problemerne.

Vi er mange, der kun sjældent går til læge, men vi fylder stadig en plads. Derfor kan man ikke slutte, at 50 borgere mere pr. praksis vil overbebyrde de enkelte læger.

Skulle det gå helt galt, kan regionen oprette en praksis på hospitalet, som man med succes har gjort på Bornholm.

Publiceret: 25. Januar 2018 19:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Hillerød Posten

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt