Der bør projekteres nye medborgerhuse som Grønnegadecentret, mener Knud P. Hansen. Arkivfoto: Mdt
Der bør projekteres nye medborgerhuse som Grønnegadecentret, mener Knud P. Hansen. Arkivfoto: Mdt
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Lad os projektere medborgerhuse i øst og vest

Af Knud P. Hansen ,
Ladegårdsvangen 8, Hillerød

Vel vidende at de respektive politiske partier er ved at være klar med deres kommunalpolitiske valgprogrammer, vil jeg godt henlede opmærksomheden på en problemstilling, som jeg håber, der kan skabes bred enighed om uanset partifarve.

Som vi alle ved, er der siden kommunalsammenlægningen i 1970 bygget adskillige nye folkeskoler i Hillerød kommune, hvilket har været en naturlig disposition bl.a. pga. ændring og øgning af befolkningstilvæksten i de forløbne år.

I 1995 fik vi på foranledning af Hillerøds tidl. borgmester, Jens S. Jensen, det første, men eneste ældrecenter i Hillerød, Grønnegadecentret.

Da jeg selv har været aktiv i centret siden 1997, og med de aktiviteter der finder sted i dag samt med prognosen om befolkningstilvæksten inden for den nærmeste fremtid, er Grønnegadecentret rent fysisk blevet for lille! (Måske ved at blive kvalt i egen succes?)

Tænk bare på roderiet omkring parkeringspladserne, hvor man må høre på den ene klagesang efter den anden. Derfor vil en udvidelse af centret ikke løse noget problem, og vil alene parkeringsmæssigt være en dødssejler med endnu flere biler, og til væsentlig gene for de omkringliggende beboere!

Nu er det naturligvis heller ikke en naturlov, at der skal forefindes parkering til samtlige brugere af centret. Cyklen er stadig et godt og sundt transportmiddel for de mange, der er 60+!

Men når en masse helbredsundersøgelser viser, at kommunerne sparer den ene million efter den anden ved at give de ældre medborgere muligheden for en masse fællesskab samt sunde indendørs-aktiviteter, går min opfordring til alle vores kommende byrådskandidater, om i den forestående valgkamp, at give hinanden håndslag på, at der ved de næste og fremtidige budgetforhandlinger, projekteres med medborgerhuse i Øst som i Vest og, at man efter valget husker at udmønte det i praktisk politik til glæde og gavn for Hillerøds ældre borgere samt mulige fremtidige besparelser på de kommunale budgetter.

Publiceret: 10. Marts 2017 07:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt