Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Lad os få reel velfærd for pengene, tak

Af Elisabeth Stieper Tofte,
spidskandidat for LA Hillerød,
Favrholmvænget 100, Hillerød

Hvor ville jeg ønske, jeg havde et budget, hvor jeg kunne omtale en million kroner som 'bare'.

Det er netop, hvad Michael Liesk fra SF gør 30. maj i Hillerød Posten. I min optik er det ikke en forsvarlig måde at forvalte borgernes penge på. En million sparet om året er vel 2-4 pædagoger fordelt på vores institutioner, og det mener jeg og Liberal Alliance er en reel velfærdsforbedring, som er værd at tage med!

Argumentet kommer i forbindelse med endnu en skræmmekampagne i forhold til udlicitering. Det er sørgeligt, at det ikke er muligt at efterlyse en saglig analyse af fordele og ulemper i forhold til udlicitering, således at vi i Hillerød Kommune aktivt kan bruge konklusionerne til at træffe mere begrundede beslutninger og foretage forbedringer. Måske er Michael bange for, hvad konklusionen måtte være?

Jeg hæfter mig ved, at skræmmeargumenterne denne gang er social dumping. Mig bekendt er Hillerød Kommune en af de kommuner, der har de fleste sociale klausuler forbundet med at indgå aftaler med kommunen, så hvis der virkelig er frygt for social dumping i forbindelse med Udlicitering, så er der vel noget galt med de eksisterende klausuler og ikke selve udbuddet.

På et område vil jeg give Micael ret – fair skal være fair. Det kan skabe usikkerhed hos medarbejderne, når der udliciteres. Men sådan er det jo for os alle, og det er ikke ensbetydende med, at arbejdet ikke bliver værdsat.

Det er et spørgsmål om indstilling til forandringer, der sker i vort samfund og de muligheder, der følger med. Udlicitering er stadig relativ nyt, så selvfølgeligt skal der læres og tilpasses, men i Liberal Alliance vil vi hellere se mulighederne for at få mere velfærd for pengene, også selvom det ”kun” er en million kroner.

Publiceret: 04. Juni 2017 19:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt