Der er ingen forståelse for, at hun stillede sin p-skive forkert ved hospitalet, skriver Charlotte Shafer.
Der er ingen forståelse for, at hun stillede sin p-skive forkert ved hospitalet, skriver Charlotte Shafer.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: "Kan der ikke udvises empati i kommunerne?"

Af Charlotte Shafer, Mortonsvej 26
Kgs. Lyngby

Jeg undres over, hvordan man kan tilsidesætte medmenneskelighed på landets kommuner.

Jeg er udmærket klar over, at der må og skal være regler, men hvilken regel uden undtagelse?

Der hvor man kán være medmenneskelig, er man så ikke forpligtet til det? Jeg oplevede det modsatte, da jeg var i kontakt med Hillerød kommune.

Jeg havde fået en berettiget afgift, da jeg i al hast havde kastet bilen på en p-plads ved Hillerød hospital.

Samme morgen havde jeg været til lægen med min baby og var blevet sendt til Hillerød børneafdeling. Jeg var mildest talt ved siden af mig selv, sætter p-skiven indefra og får den sat til en time senere. Da jeg kommer ud, er der en bøde. Jeg skriver til dem og hører om ikke afgiften kan nedsættes. Jeg kan bevise, at jeg ankom en time før. Jeg ringede til receptionen for at spørge om vej til børneafdelingen. Jeg vedhæfter et billede af min telefon log. Det er ikke nok. Afgiften fastholdes. Ja, jeg klokkede i det, men det fik mig til at tænke på, om der nogensinde tages hensyn?

Det, der reelt set bekymrer mig, er, at hvis der ikke kan udvises nogen form for empati her, hvad så med personer der er et meget sværere sted, mødes de med empati? Og hvis der ikke kan udvises en eller anden form medmenneskelighed her, hvor det drejer sig om noget så banalt som p-afgifter, hvor gør man det så? Glemmer forvaltningerne, at de er til for borgerne og af borgerne? Skulle man stikke spaden lidt dybere og gribe i egen favn?

Tænk hvis kommunerne blev drevet som virksomheder med tilfredshed på dagsordenen, både medarbejdernes men i ligeså høj grad aktionærerne (borgerne i dette tilfælde). Hvad kunne det ikke drives til, hvis vi startede nedefra og drev kommunerne som en forretning, hvor kunders tilfredshedsgrad er lig med succes?

Publiceret: 05. April 2017 04:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere