Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Job og lære- og praktikpladser til de unge – en del af erhvervsvenligheden

Michael Liesk (SF)
KV17 kandidat
Humlehaven 16, 3400 Hillerød

Forbundet 3F har i forbindelse med kommunevalget offentliggjort en omfattende rapport om kommunernes anvendelse af klausuler. I Hillerød er indekstallet for sociale klausuler 81, mens der mangler en del i forhold til uddannelsesklausuler, hvor indekstallet blot er 16.

Der er i øjeblikket 78 praktikpladssøgende alene i vores kommune, og tal fra 2015 viser, at der var over 10 procent unge under 25 år uden hverken job eller uddannelse i Hillerød kommune en stigning fra 2014.

På landsplan mangler over 12.000 en lære- eller praktikplads, det kan vi simpelthen ikke være bekendt.

Kommunerne og regionerne må atter stramme op på og indføre uddannelsesklausuler i alle led. Faldet i anvendelse af disse klausuler kan være en årsag til de manglende praktik- eller lærepladser, men det kan samtidigt undre, at der med den stigende aktivitet på arbejdsmarked ikke åbnes flere døre for de unge rundt om i virksomhederne.

Når så Dansk Byggeri eller Dansk Industri efterlyser ”erhvervsvenlighed” også her i kommunen, så må det da også være en del af ”venligheden”, at de får deres medlemsvirksomheder til at ansætte en ung eller oprette en læreplads.

Publiceret: 10. Oktober 2017 15:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Hillerød Posten

Valget netop nu
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt