Arkivfoto
Arkivfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Hvem skal så betale?

Af Peder Bisgaard, formand for
Kultur- og Fritidsudvalget (A)

Naturligvis skal Esrum Sø have en ny flydebro,” skriver UP-byrådsmedlem Kim Hendry i et læserbrev og skoser samtidig viceborgmester Kirsten Jensen, der på vegne af et enigt ØU forklarer, hvorfor og hvordan den skal finansieres.

Kim Hendry er enig i, at der skal en ny bro til, men er utilfreds med, at det er ”skatteydernes surt betalte skattekroner”, der skal bruges. Men han undlader behændigt at skrive, hvordan han mener, den så skal finansieres, når det ikke er kommunekassen, der skal betale.

Sejlklubben har løbende vedligeholdt broen i det omfang, det har været muligt, men nu kunne den altså ikke repareres mere, da en flydebro, der ligger mere end seks måneder i vandet er noget dyrere at vedligeholde end vinduerne i et hus – men også her er man jo på et tidspunkt nødsaget til at skifte vinduerne.

Denne sag har desværre været kompliceret af, at der har været usikkerhed om, hvem der egentlig ejede broen, og hvem der dermed havde vedligeholdelsespligten.

Men da flydebroen bruges af rigtige mange foreninger og skatteborgere i Hillerød Kommune og er anløbsbro for færgefarten på Esrum Sø, sammenholdt med at Hillerød Kommune har vedligeholdelsespligten, så er der kun et sted at hente pengene – og det er kommunekassen, uanset om vi taler om løbende vedligeholdelse eller udskiftning.

Jeg vil dog gerne give Kim Hendry medhold i, at alle danske kommuner generelt ikke er gode nok til at vedligeholde egne bygninger og anlæg. Det er både alment kendt og bevist gennem flere undersøgelser, men her kan Kim Hendry jo selv være med til at ændre den praksis. Jeg glæder mig til at høre hans forslag til dette i forbindelse med de kommende budgetforhandlinger.

Indtil da synes jeg, at det vil klæde Kim Hendry fremover at gå efter bolden og ikke efter ”manden”.

Publiceret: 07. Marts 2017 14:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt