Både store og små folkeskoler skal styrkes, mener Jørgen Suhr fra Radikale. Privatfoto
Både store og små folkeskoler skal styrkes, mener Jørgen Suhr fra Radikale. Privatfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Hillerøds skoler er vigtige

Af Jørgen Suhr, Fangekrogen 30,
Hillerød, byrådssuppleant
og byrådskandidat (R), tidl.
skolebestyrelsesformand

I Hillerød kommune har vi en del lokalsamfund. Lokalsamfundene er med til at gøre vores kommune til et attraktivt og spændende sted at bosætte sig.

Noget af det vigtigste for et lokalsamfund er tilstedeværelsen af en lokal skole. Især er det vigtigt, at der er et lokalt folkeskoletilbud for de yngste årgange.

Som tidligere skolebestyrelsesformand har jeg igennem mange år oplevet forsøg på at spare penge og på at “optimere” ressourcerne ved at foreslå nedlæggelse af skoler i lokalsamfundende. Det er heldigvis hver eneste gang blevet undgået. I særdeleshed fordi de lokale forældre og skolebestyrelser har valgt at kæmpe. Men også fordi forvaltning og politikere i den sidste ende har besindet sig.

Men det er ikke godt nok blot at “overleve” som lokal folkeskole. Vi skal gøre Hillerød endnu mere attraktiv for børnefamilier.

Både de små og de store skoler skal styrkes. Forskelligheden i Hillerød skal være en styrke og ikke et møllehjul om halsen. Flere ressourcer til folkeskolerne kombineret med en stærkere lokal selvbestemmelse for ledelserne vil gøre Hillerød Kommune endnu mere attraktiv for børnefamilier.

Publiceret: 21. Juni 2017 18:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt