Kommunen kommer med usaglige argumenter, når de opsiger medarbejdere, mener Mette Hybel Pedersen.
Kommunen kommer med usaglige argumenter, når de opsiger medarbejdere, mener Mette Hybel Pedersen.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Hillerød Kommunes opsigelsespolitik

Af Mette Hybel Pedersen
Ved Skansebakken 13
3400 Hillerød

Jeg har arbejdet i omkring 30 år i Hillerød Kommune. Først 27 år som specialpædagog i PPR og de sidste snart tre år på Grønnevang Skolen som trivsels - og relationspædagog.

Jeg og 15 andre medarbejdere påtænkes opsagt og modtager alle et officielt brev fra Hillerød Rådhus med følgende generelle begrundelse: ” Ved beslutningen om hvilken medarbejdere, der påtænkes opsagt, har vi lagt vægt på følgende kriterier: Sikre lovbestemte områder fortsat kan varetages, faglige kompetencer, kvalitet i opgaveløsningen, evnen og viljen til at påtage sig ny viden og andre forhold.”

Besparelser og at sikre lovbestemte områder er ikke til diskussion. Men at resten af argumenterne bliver brugt på mig og andre gamle erfarne og respekterede medarbejdere, kommer helt bag på mig. Jeg vil anmode kommunen om, at fjerne de generelle og fagligt underkendende argumenter (dem med fede typer). Jeg er uenig i dem og mener, de er usaglige.

Jeg har nået efterlønsalderen, men for alle, der skal videre i arbejdslivet, kan den gennerelle negative formulering skade deres C.V.

Den virker nedladende og er en underkendelse af samtlige de opsagtes kvalifikationer.

BUPL har forhandlet en fratrædelsesaftale, hvor jeg ubetinget bliver fritstillet frem til min fratrædelse ved udgangen af juni måned 2017. Min professionalisme bliver ikke anfægtet/ draget i tvivl. Kommunen, der skal spare, kommer endnu en gang til at bruge unødige penge på fritstillinger (det belaster vikarbudgettet).

Derfor vil jeg opfordre BUPL og lærerenes fagforening til sammen at få ændret den nedladende generelle formulering, som Hillerød Kommune har tilladt sig i deres officielle ”Påtænkte opsigelse” brev.

Hvis det omtalte brev: ”Påtænkte opsigelse” fortsat er Hillerød Kommunes officielle ” Tak” for tro tjeneste, har jeg svært ved at forestille mig, at I kan få engagerede og fagligt kompetente medarbejdere til at blive/ søge job i Hillerød Kommune.

Publiceret: 08. April 2017 07:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere