Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: "Håber en fælles indsats vil komme hærværket til livs"

Af Dorte Meldgaard, Borgmester, Lille Havelsevej 165, Skævinge

Jeg er glad for, at vi er en kommune, som kan have åbne legepladser til vores institutioner – også efter lukketid, så de mange børnefamilier kan bruge legepladsen både efter lukketid og i weekenderne.

Jeg har det egentlig også helt fint med, at der er andre mennesker, der bruger legepladserne til ophold og til at sidde og hygge sig sammen med deres venner uden for institutionernes åbningstid. Jeg har dog en forventning om, at man rydder op efter sig selv, når man har benyttet et offentligt område.

I den sidste tid er der desværre nogle mennesker, der har brugt nogle af de kommunale legepladser til både at holde fester og udøve hærværk. Det er ikke i orden. Vi skal ikke finde os i, at der er nogle få mennesker, der raserer og hærger vores offentligt tilgængelige områder.

Ligesom skole, socialforvaltning og politi spiller en rolle, når der sker sådan noget, så spiller lokalsamfundet også en rolle. Hvis vi alle sammen – som omgås hinanden i forskellige netværk – taler om, hvor ødelæggende det er, når nogle har en adfærd, vi ikke vil acceptere, så er jeg sikker på, at det kan være med til at stoppe hærværket.

For jeg tror på, at mennesker dybest set ikke ønsker at ødelægge noget for andre, og at dialog med potentielle skadevoldere kan løse meget.

Men nu er skaden desværre sket, og i det øjeblik, kommunens ejendomsafdeling modtog den første anmeldelse om, at der var begået hærværk, gik de naturligvis i gang med – sammen med andre interessenter – at finde ud af, hvordan vi bedst muligt kan sikre vores institutioner for at undgå hærværk på legepladserne fremadrettet.

Ved en fælles indsats håber jeg på, at vi kan komme hærværket til livs.

Publiceret: 18. Juli 2017 07:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt