Arkivfoto
Arkivfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Glæde over, at vi tager rengøringen tilbage

Af Tue Tortzen, gruppeformand,
Fælleslisten i Hillerød Byråd

Fælleslisten stemte med stor glæde for byrådets beslutning om at annullere alle rengøringsudbud og tage arbejdet tilbage i en kommunal rengøringsafdeling.

Vi advarede imod at udlicitere og gjorde opmærksom på, at mange kommuner allerede i 2013 havde dårlige erfaringer med de firmaer, som byder på arbejdet.

Kommunerne har selv et stort ansvar for at presse konkurrencen, så priserne bliver alt for lave.

Det har betydet dårligt udført arbejde, svindel med regninger, udnyttelse af udenlandsk arbejdskraft og store udgifter til kontrol, skift af firma med videre.

Dertil udgifter for samfundet (Lønmodtagernes Garantifond) til de firmaer som er gået konkurs og ah tørret skyldig løn af på LG.

Vi advarede mod dette – men desværre for døve øre.

Regningen har været fyringer og dårlige arbejdsforhold for en masse ansatte og dårlig rengøring for vores brugere.

Med byrådets beslutning er dette fortid, og vi kan begynde at bygge en organisation op som bygger på kvalitet og godt arbejdsmiljø – uden at der skal trækkes overskud ud til et firma, og uden dyre konsulentregninger.

Fælleslisten håber, at byrådets erkendelse er begyndelsen for en ny strategi, som bl.a. kan føre til at det udliciterede arbejde i Vej og Park tages tilbage i et kommunalt selskab, eventuelt sammen med andre kommuner, som det netop er sket på renovationsområdet.

Publiceret: 16. Marts 2017 20:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt