Anne Dræby Lünell.
Anne Dræby Lünell.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Fri os fra ufærdige platforme

Af Anne Dræby Lünell, Esrum
søvej 41, Tikøb

Vi er 74 lærere og pædagoger, der er samlet i kantinen. 74 trætte lærere, der efter 7 timers undervisning skal på kursus i... åh, hvad er det denne gang...? Nå ja, SKOLEBORDET.

De første 20 minutter går med at få folk logget ind. Tilsyneladende er der centrale problemer med at få alle logget på. Da det endelig lykkes, får vi af en - sælger, formoder jeg – en halvgrundig gennemgang af skolebordets fortræffeligheder. De er ikke mange, kan jeg godt røbe.

Mange spørgsmål fra salen bliver besvaret med: “vi er ikke helt færdige, men det er på vej!”. Jeg kigger rundt på mine kolleger. Gad vide hvor mange mandetimer, der lige nu bliver spildt i dette rum.

Sidste år sad vi samme sted, stort set de samme mennesker, og skulle indføres i MeeBooks fantastiske verden. Det viste sig hurtigt, at MeeBook HELLER IKKE er færdigudviklet.

Det er mig en gåde, hvorfor Hillerød Kommune insisterer på at påtvinge os det ene nye fancy system efter det andet – uden at have fået det gennemprøvet og testet af – ja, lærere f.eks. I min meget sparsomme forberedelsestid har jeg flere gange måtte opgive at bruge årsplanerne på Meebook. I første omgang “frøs” den når jeg åbnede i Chrome – jeg SKULLE bruge den langsomme browser fra Microsoft. Og så viste det sig, at MeeBook er meget lidt intuitivt – det har taget mig timer på timer at finde rundt på platformen.

Intra har vi haft noget tid. Det er blevet forældet. Ikke-intuitivt og langsomt - når det virker.

Jeg har opgivet. Og er blevet meget træt. Træt af at Hillerød Kommune ukritisk, virker det til, slår til, når en smart sælger kommer med noget nyt.

Kan vi ikke få lov at få fred, indtil platformene er færdigudviklet? Og så vælge én? Og hvad med at tage en lærer med på råd, så platformen bliver tilpasset vores arbejdsmåder? Det må og skal være os lærere, der ved, hvad vi har brug for i vores daglige arbejde.

Som det er nu – her i dag i kantinen – har jeg 3-4 platforme, jeg skal navigere rundt i: Intra - både det gamle og det nye – Meebook og nu Skolebordet. Og hvad bliver det næste?

Kan vi ikke få fred. Eller: kan vi ikke få én skøn platform, hvor der kun er ét sted, vi skal logge ind? Hvor det er nemt og intuitivt at finde rundt. Hvor vi kan up- og downloade fra egen computer eller foretrukne drev – uden at blive påduttet at bruge et langsomt OneDrive.

Kom nu, Hillerød Kommune - følg med tiden! Men tag også tiden til at vælge den rette – og ikke mindst færdigudviklede - platform til vores arbejde

Anne Draeby Lünell. Privatfoto
Anne Draeby Lünell. Privatfoto
Publiceret: 16. Marts 2017 06:30
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere