Alle børn skal sikres læring, uanset om de går på privatskole eller folkeskole, skriver to socialdemokratiske byrådsmedlemmer. Arkivfoto: Mdt
Alle børn skal sikres læring, uanset om de går på privatskole eller folkeskole, skriver to socialdemokratiske byrådsmedlemmer. Arkivfoto: Mdt
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Folkeskolen skal vælges til af flere

Af Christina Høi Skovdal, S, næstformand for børne- og familieudvalget, Løngangsgade 31A, Hillerød, & Kirsten Jensen, S, viceborgmester, Buevej 3

De fleste børn i vores kommune går i en af vores folkeskoler, men lidt over en femtedel går i privatskole. Vi har et ansvar for alle børn, og uanset skoleform lærer de at læse, regne og mestre livet, mens de vokser sammen op i vores kommune.

For os er det vigtigt, at folkeskolen bliver valgt til af endnu flere. Det er der to gode grunde til: Vi tager os af alle børn, og vi vil holde skole både i den store by og i de små bysamfund. Flere elever giver økonomi til en bedre skole med fokus på læring og trivsel i et godt fællesskab.

Vi hører nogle gange, at du som forældre lettere kan følge dit barns skolegang i det private end i folkeskolen. For os er det er en myte, at folkeskolens rammer er for snævre, men kan vi lære om en bedre praksis, for netværket om børnene har stor betydning for dem?

Der sker skoleskift fra privatskole til folkeskole og den anden vej, fordi det kan være komplekst at inkludere elever med særlige behov. Vi ved, at børn, vi ikke får lært og støttet nok, kan ende på et sidespor resten af deres liv. At hindre det er en stor og vigtig opgave.

Kunne vi samarbejde om, hvordan vi:

Engagerer forældre endnu mere i barnets skole

Tager endnu bedre hånd om elever, der skifter skole

Udveksler medarbejderkræfter eller efteruddanner os sammen

Begge skoleformer finansieres helt eller i høj grad af offentlige midler, men det vigtigste er at sikre bedst mulig trivsel og mest mulig læring for alle børn, uanset om de går i folkeskole eller privatskole.

Publiceret: 27. Juli 2017 14:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt