Vi skal finde en fælles løsning på parkeringsudfordringerne i Hillerød, skriver Socialdemokratiet. Arkivfoto
Vi skal finde en fælles løsning på parkeringsudfordringerne i Hillerød, skriver Socialdemokratiet. Arkivfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Fælles løsning på parkeringsproblemer

Af Kirsten Jensen, viceborgmester
(A) og Louise Colding,
gruppeformand (A)

Lad os så få løst P-problemerne i Hillerød!

Sådan hører vi ofte, men det er ikke så ligetil at blive enige om, hvad den bedste løsning er. Hillerød vil gerne tiltrække kunder og medarbejdere udefra, og vi som bor her vil også gerne af med bilen, når vi skal handle. Hvem vil ikke gerne finde en parkeringsplads til sin bil tættest muligt på målet og så billigt som muligt? Vi vil gerne. Helt bestemt.

I denne uge får byrådet en opgørelse fra forvaltningen, som viser, at der altid er pænt med ledige P-plads et sted i Hillerød. Men hvis pladsen ligger meget langt fra, hvor du skal bruge den, så hjælper det dig ikke. En kortlægning er ingen løsning i sig selv men kun en opmåling.

En egentlig løsning må vi skabe sammen, og vi mener, at det kommende Hillerød Byforum og byrådet skal hjælpe hinanden til gavn for borgere og kunder. Din idé til, hvad der kan gøres bedre er meget velkommen i arbejdet.

Hvem har en interesse? Ja, det er os med brug for en P-plads og dem, der stiller en til rådighed for os. Under en tredjedel er dem vi ejer som borgere (altså kommunens P-pladser), de fleste er private. For kommunale såvel som private gælder det, at de skal holdes ved lige. Det koster penge. De private pladser udgør dertil også en forretning.

Hvad er det, vi skal have løst?

- Vi skal have mulighed for at komme tæt på butikkerne, når vi kun har et kort ærinde. Hurtig ind og hurtig ud igen giver plads til en anden medborger med samme behov for lige at stikke ind på apoteket, bytte en skjorte eller hente noget take-away. Det kræver betaling eller tidsbegrænsning.

- Vi skal finde ud af, hvem der skal vedligeholde og betale. Det kræver indtægter til private ejer af p-pladser eller skattepenge til de kommunale.

- Vi skal have færre biler, varevogne og lastbiler gennem vores gågader, og vi skal have færre køretøjer (ingen) til at parkere i gågaderne. Det kræver opsyn.

Når løsningen på parkeringsproblemer kan se forskellige ud for hver enkelt, så foreslår vi, at vi får sat de forskellige interesser omkring det samme bord, så vi kan lave et P-ordning for Hillerød, der holder, og som der kan bakkes op om.

Publiceret: 07. Marts 2017 15:15
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere